Реклама / Ads
1| 2959 |29.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Манолова ще обжалва пред ВАС решението на ЦИК за ръчно броене на разписките от гласуването

.
Мая Манолова
Ще обжалваме пред Върховния административен съд решението на ЦИК за ръчно броене на разписките от машинното гласуване. С решение на ЦИК, подкрепено от ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН, се връща броенето на гласовете от членовете на СИК, въпреки че се гласува с машини, тоест връща се кражбата на вот. Тези четири партии сложиха кръст на Изборния кодекс и на машинното гласуване, което се обезсмисля, ако някой ще брои разписките и ще определя коя партия колко гласове е получила.
 

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук относно решението на ЦИК, взето днес, с което членовете на СИК ще броят разписките с гласове от машините на предстоящите избори.

 

ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН посегнаха на честността на изборите и безпристрастното отчитане на машинното гласуване. Ще се противопоставим на всяка партия, която се опитва да посегне върху честността на изборите, независимо дали се определя като такава на статуквото или на промяната, заяви Манолова.

 

Мнозинството в ЦИК пренаписва Изборния кодекс в интерес на крадците на гласове, които изопачаваха с години изборните резултати. Затова ли се похарчиха милиони левове за машини? В обясненията на вносителите на това решение няма никакви разумни аргументи. Правят го без мотиви, каза тя и посочи, че против решението са гласували единствено представителите на „Изправи се БГ! Ние идваме!" и „Демократична България".

 

Тя подчерта, че в Изборния кодекс ясно пише, че при машинното гласуване се проверява броят разписки. Плюсът на машинното гласуване беше, че не се даваше възможност да пипа човешка ръка, да се броят гласове и протоколите да са преправяни, задрасквани, с изопачени данни и кражба на гласове. Многократно сме показвали как изглежда протокол от машината и протокол, написан на ръка, допълни Манолова. 

 

Тя припомни, че в многобройните обжалвания на изборни резултати, включително на изборите в София, се е видяло, че членовете на секционните комисии си пишат каквито искат протоколи, които нямат връзка с гласуването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2924 |29.10.2021 Манолова: БЕХ да освети всички далавери в Топлофикация София . 0| 2767 |29.10.2021 Манолова пред бизнеса: Подкрепяме протестите на бизнеса срещу „зеления сертификат“, държавата да подкрепи бизнеса в тази криза! . 0| 3106 |28.10.2021 Мая Манолова: Решението на съда за гражданството на Кирил Петков има политически привкус . 0| 2875 |28.10.2021 Борислав Гуцанов: БСП предлага 9% ДДС на храните от малката кошница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads