Реклама / Ads
0| 3106 |24.03.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Димитър Данчев: Хаосът в управлението на здравната криза се прехвърли във всички сектори

.
Хаосът в управлението на здравната криза не може да продължава, защото той прехвърли във всички останали сектори на обществения живот.
 

Това каза Димитър Данчев, кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 24 МИР по време на дискусия на тема "Икономика в условия на КОВИД-19. Икономически мерки на БСП за преодоляване на последиците от пандемията". В нея взеха участие водачът на листата в 23 МИР Христо Проданов, кандидатите за народни представители Орлин Ваташки от 23 МИР и Станислав Младенов от 25 МИР. Също и евродепутатът от БСП Цветелина Пенкова. Модератор на дискусията беше Жельо Бойчев.

 

„Най-засегнатият сектор е туризмът. Правителството на ГЕРБ е изключително голям длъжник на този сектор, защото мерките, които предприе във връзка с подпомагането му, бяха малко, неадекватни и ненавременни“, каза от своя страна зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов.

 

„В БСП винаги сме разглеждали всяка криза като възможност. Без ясна намеса на държавата в ключови сектори няма как да се преодолее тази криза. Затова смятам, че са необходими спешни реформи“, категоричен е Димитър Данчев.

 

Той отбеляза, че програмата на БСП е много ясна. „Нашите мерки са разделени в две групи. Краткосрочни, които трябва да се вземат незабавно и такива, които са дългосрочни и предвиждаме да бъдат разгърнато в рамките на следващия управленски мандат“, заяви той.

 

„В тази ситуация трябва да се търсят възможности за стимулиране на икономическия растеж. Той стъпва на три основни стълба – инвестиции, износ и потребление. Шансовете за растеж в първите две области са минимални. Затова БСП се е концентрирала основно върху мерките, които могат да стимулират потреблението. Ще търсим начини за стимулиране на доходите на хората“, обясни Данчев.

 

Относно краткосрочните мерки социалистът заяви, че ще предложат частична данъчна ваканция, като опрощаване на такса „Смет“ и данък „Сгради“ за затворените бизнеси. От левицата предлагат още да не се начисляват лихви върху дължимите данъци на затворените бизнеси. Предвижда се и въвеждането на нулева ставка „Данък печалба“ за специални региони и сектори като хотелиерство, ресторантьорство и туризъм.

 

„Ще разчитаме и на продължаване на мярката за компенсиране на част от оборота на затворените бизнеси, защото това е една от работещите мерки, които могат да бъдат финансирани успешни и по-бързо с бюджетни средства. Това е далеч по-разумно, отколкото раздаването на пари от джипката на премиера“, категоричен е Данчев.

„БСП има какво да предложи и по отношение на електронното управление. Факт е, че правителството на ГЕРБ се провали и в тази посока. Смятаме, че ключът към намаляване на бюрокрацията, към съкращаване на всички срокове в административното обслужване на граждани и бизнеса е именно електронното управление“, категоричен е той.

 

„Мерките са много, но основната грижа за нас са хората. Ще търсим справедлив механизъм за определянето на минималната работна заплата и ще дадем възможност за преизчисляване на всички пенсии“, допълни още кандидатът за народен представител.

 

„Хората могат да очакват от цялата парламентарна група на БСП предвидимост, компетентност и да изпълним това, което сме заявили в предизборната си кампания“, каза той.

 

„БСП има ясна и конкретна програма, има подготвени кадри, които да реализират тази програма по сектори. Доказали сме, че можем да си изпълняваме предизборните обещания“, каза Димитър Данчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2973 |22.03.2021 Димитър Главинов: Личната ми кауза е да се възстанови спортния комплекс ”Червено знаме” . 10| 3229 |15.03.2021 Листата на Републиканци за България беше представена в Смолян от водача Димитър Трендафилов в присъствието на председателя Цветан Цветанов и зам.-председателя Павел Вълнев . 2| 3241 |14.03.2021 Димитър Михайлов: Да работим с грижа за хората, за да осигурим за всички достоен живот . 0| 3583 |12.03.2021 Димитър Главинов: Категориите труд трябва да се актуализират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads