Реклама / Ads

0| 2651 |01.04.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

Иван Иванов, БСП: Жандамерията да стигне до всяко населено място, за да пази от посегателства

.
Иван Иванов Източник: БСП
“Основна “заслуга” за проблемите в правосъдието носят управляващите от ГЕРБ. През последните 11 години с промените в законодателството ни те доведоха до сериозни дисбаланси и диспропорции”, категоричен бе кандидатът за народен представител от „БСП за България“ Иван Иванов по Нова телевизия.

Иванов уточни, че социалистите предлагат промени, които да отговорят на справедливия протест на българките граждани срещу политическото влияние в съдебната система. Той напомни, че много дела, водени срещу хора на висши длъжности, не се довеждат докрай. 

 

Иванов коментира доклада на Държавния департамент на САЩ, публикуван на 30 март и в който се съдържат освен остри критики към правителството, но и заключението , че върховенството на закона в България отсъства.

 

Кандидатът за депутат заяви, че това е тенденция от последните години. „Тези тежки констатации за нарушаване на правата на човека, липса на върховенство на закона, липса на противодействие на корупцията - говори за проблеми в правосъдната система“.

 

„Изпълнителната власт се е разпростряла навсякъде, включително в съдебната. Имаме качествени изкривявания, които водят до недоверие в страната по отношение на правораздаването“, категоричен е Иванов.

 

По темата вътрешен ред и сигурност Иванов отбеляза: „Престъпността е основен проблем на съвременното общество. Ще работим за общество с висока степен на сигурност, с ефективна държавна защита“. По думите му левицата цели спиране на акциите на битова престъпност в цели региони.

 

„Корупцията, която се сочи като основен проблем, остава на заден план в работата на правораздавателните органи“, подчерта още той. 

 

Иванов коментира, че Министерството на вътрешните работи е една объркана структура към момента – има политизиране. Нов закон за МВР и бърз преглед на структурите са неотложни.

 

Иванов е категоричен, че полицията работи в изключително тежка среда и че е необходимо да се модернизира техниката в Министерството на вътрешните работи. По думите му става дума за нереформирана система.

 

 „В нашата програма сме заложили главна дирекция „Жандамерия“ да стигне до всяко населено място, за да може да влезе и да окаже необходимото съдействие при посегателство“, акцентира кандидатът за народен представител от Шумен. 

 

„До 2025 г. България да развива устойчива, балансирана и ефективна транспортна система в услуга на хората и бизнеса“, заяви Иванов по темата за инфраструктурата. По мнението на Иванов има нужда от коренна промяна в сектора и строежът на магистрали не се прави с добри практики. „Нужна е най-вече прозрачност в дейността, за да бъдат привлечени инвеститори и партньори“, смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 5| 2829 |31.03.2021 Иван Анчев: Москва ще преглътне изгонването на руски дипломати, ако това ще закрепи статуквото, което да изгради „Турски поток “ през България с пари на народа . 0| 2683 |31.03.2021 Иван Гранитски: Трябва да възродим Отечеството, което през последните години е в опасност . 2| 3875 |30.03.2021 Десислава Иванчева за легализирането на медицинската марихуана . 0| 2755 |23.03.2021 Десислава Иванчева: На 4 април заедно с Общество за Нова България ще се борим за промяна!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ