Реклама / Ads
3| 3160 |22.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

„ЛЕВИЦАТА!“ и БХРА определиха най-спешните мерки за насърчаване на туризма

.
Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ и Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация определиха най-спешните мерки за насърчаване на туризма. Сред тях са определянето на статута на курортите, визовата политика на страната, рекламата на България като туристическа дестинация, медицинското обслужване и категоризацията на обектите.
 


.

„За БХРА е от изключително значение да си партнира с политиците в следващия парламент, а не да оказва натиск. Ние искаме предсказуемост. Считаме, че в лицето на „ЛЕВИЦАТА!“ ще имаме партньор, с който заедно да работим за развитието на българския туризъм. До този момент не сме видели политическа воля за превръщането на туризма в приоритетен сектор. Чиновниците в Министерство на туризма налагат приоритети, които твърде често се разминават с вижданията на инвеститорите и предприемачите от бранша“, заяви председателят на БХРА Георги Щерев.

 

По време на срещата сериозно внимание беше обърнато на въпроса за създаване на онлайн визов център, в който да се подават, обработват и издават входящи визи за страната ни. Друга тема беше определянето на статута на курорти, който да даде възможност за решаване на въпроси в курортите като търговската и транспортна схема, поддържането на общата инфраструктура, политиката по застрояване, сметосъбирането и други.

 

„Участието на „ЛЕВИЦАТА!“ в следващия парламент е сигурно. Ние не търсим на всяка цена влизане в управляващата коалиция, която да предложи следващия кабинет, но ще подкрепим възможността за връщане на държавността и стабилността в страната ни. В тази връзка смятам, че можем да си партнираме и съвместно да изработим законопроекти и предложения за насърчаване и развитие на труизма“, допълни Татяна Дончева, която е водач на листите на коалицията във Велико Търново и в 24 МИР София.

 

Сред другите важни теми, които двете организаци обсъдиха, са възможността за целево финансиране на сектора, обединяването на бранша в единен субект, начина на отдаване на концесии, категоризацията на обектите, изготвянето на нов Закон за туризма и стимулирането на вътрешния пазар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3117 |21.03.2023 Атанас Ненков, водач на „ЛЕВИЦАТА!“ в Хасково: МВР има нужда от сериозна реформа и висока експертиза . 1| 3156 |21.03.2023 Георги Първанов в Бургас: Фундаменталната работа на „ЛЕВИЦАТА!“ е насочена към възстановяване на държавността и диалога между институциите . 1| 3021 |20.03.2023 След среща на „ЛЕВИЦАТА!“ с организациите на хората с увреждания: Общи позиции и естествено партньорство . 2| 3270 |20.03.2023 „Левицата!“ предлага обвързване на евросубсидиите с единица произведена земеделска продукция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads