Реклама / Ads
1| 4185 |11.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

Мая Манолова: Предлагаме свръхпечалбите наверигите да отиват във фонд „Солидарност” за ваучериза храна

.
От „ЛЕВИЦАТА!” предлагат свръхпечалбите във всичкисектори, в които има монополи и картели и имасвръхпечалби, тези свръхпечалби да отиват във специалнифондове, каквато е практиката с тока. „Българскитеданъкоплатци се оказаха солидарни с търговските вериги, платихме им скъпия ток, мерките за Ковид, участваме въввсякакъв тип подпомагане на търговските обекти. Те трябвасега да проявят солидарност, както българските граждани гиподкрепиха в труден момент.”, заяви Мая Манолова - водач на листата в 23 р-н София на обединението ЛЕВИЦАТА!.

Според нея, това се случва във всички европейски държави, но не и в България. „Каква подкрепа даде Четворнатакоалиция с участието на уж социалната партия подръководството на Нинова на бедните хора – нито за ток, нито запарно, нито за храна. Хората бедстват и трябва да бъдатподкрепени от държавата.", заяви Мая Манолова в предаването Офанзивата.

 

„ЛЕВИЦАТА!" е поела битка със спекулата и високите ценив търговските вериги и обяви бойкот на купуването накраставици, яйца и други „златни" продукти във веригите. Днес отново Мая Манолова призова гражданите доВеликден да не купуват „златни" яйца и скъп кашкавал. Според нея това е мародертсво на гърба на обеднелиябългарски народ. Тя настоява да се сложи 5% надценка на 10основни продукти, а не таван на цената, защото практикатав чужбина показва, че когато има таван на цената, веригитенатискат производителите и те фалират.

 

Като мярка за бедността, от „ЛЕВИЦАТА!" са убедени, чеБългария трябва да изпълни европейската директива, споредкоято минималната заплата трябва да е не по-малко отполовината от средната работна заплата за страната. Откоалицията настояват минималната заплата да се повишинезабавно, а не от 1-ви януари 2024 година. „В момента 780 лв. е минималната работна заплата, което е по-ниско отполовината на средната заплата. Това е предателство къмработещите хора. Ние настояваме минималната заплата дабъде не по-малко от 1310 лв, колкото е издръжката на животна едно домакинство с двама работещи родители.", категорична е Мая Манолова. Според нея и експериментитес пенсиите трябва да спрат. Осигурителният доход, върхукойто се изчислява пенсията трябва да бъде осигурителниядоход от предходната година, едни пенсионери в моментаживеят с 460 лева, а други с 3500 лева.

 

Позицията на „ЛЕВИЦАТА е, че нови ядрени мощности и вБелене, и в Козлудуй трябва да има. „Ние сме „за" Белене иза Козлудуй, защото силна енергетика означава силнаикономика и силна и независима българска държава.Огромен грях към българската енергетика имат Борисов ичетворната коалиция. Борисов, защото замрази проекта„Белене" и плашеше, че ако бъде изградена тази атомнацентрала, тока в България ще стане 100 лева – тока вБългария стана 1000 лева на борсата. А четворната коалицияпредаде интересите на 100 000 души в комплекса „Марица-Изток" като обеща затваряне през 2026 година.", заяви МаяМанолова.

 

Кауза на „ЛЕВИЦАТА!" е и да спре срива на доверието иобезличаването на лявото. За коалицията лявата идеяозначава справедливост, солидарност и защита на слабите.„Нашата роля е да защитим интересите на левитеизбиратели, а в момента никой не ги защитава.", допълниМая Манолова.

 

От „ЛЕВИЦАТА!" не биха се обединили с т. нар. „хартиенакоалиция", което според тях би означавало статуквото имафията да си върнат контрола върху държавата, нито бихаучаствали в коалиция за войната. От „ЛЕВИЦАТА!" неведнъж са заявявали, че са против изнасяне на оръжия и чечас по-скоро трябва да се пристъпи към мирни преговори. „Ние трябва да опазим България като зона на мира.", заявиМая Манолова.

 

По актуалната тема за паметника на съветската армия, позицията на „ЛЕВИЦАТА!" е „Не пипаите паметника насъветската армия!" и че такива решения не могат да сеправят преди избори. Десницата нищо не би спечелила оттова да гледа назад и да преиначава историята. Откоалицията настояват да има референдум и допитване дохората.

Мая Манолова призова избирателите да не гласуват зафинансови измамници и военолюбци, а за тези, коиторешават проблемите и защитават правата и интересите нахората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2907 |11.03.2023 Пред кандидати на „ЛЕВИЦАТА!“ във Варна земеделски производители алармираха за съсипвани от ВЕИ-та обработваеми земи . 0| 2974 |10.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си за парламентарните избори в Търговище . 0| 2894 |10.03.2023 Валери Жаблянов във Враца: Висшата ценност за „ЛЕВИЦАТА!“ е българската държава и българският народ . 0| 3145 |09.03.2023 „ЛЕВИЦАТА!“ представи листата си за парламентарните избори в Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads