Реклама / Ads
0| 2923 |29.03.2023 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2023

Валери Жаблянов събра четири общини на дискусия за бъдещето и развитието на Северозапада

.
Водачът на „ЛЕВИЦАТА!“ във Враца Валери Жаблянов събра четири общини – Враца, Мездра, Хайредин и Роман - на дискусия за бъдещето на българското ляво и развитието на Северозапада.
 

Днес „ЛЕВИЦАТА!“ е формацията, която ще повлияе върху посоката на политическият процес в България, отбеляза Жаблянов.

 

„Тук сме да покажем пред българското общество една нова и в същото време, опитна политическа сила, която си е поставила амбициозната задача не просто да фигурира в българската политика, да присъства в Народното Събрание и да влезе в хрониките на нашата Родина. Поставили сме си за задача да повлияем върху посоката на политическият процес в България. За възстановяването на парламентарната демокрация и на конституционния ред и разделението на властите. „ЛЕВИЦАТА!“ е инструментът за реалната, възможната социална справедливост в нашето общество, основана на държавността и суверенитета на българските държавни и политически решения“.

 

В дискусията във Враца участие взеха и представителите на ръководството на „ЛЕВИЦАТА!“, изявени имена от БСП, подкрепата си заяви президентът Георги Първанов.

Изявеният социалист и дългогодишен народен представител от Враца Георги Божинов изрази радост, че днес „ЛЕВИЦАТА!“ в областта води именно Валери Жаблянов:

 

„За мен е истинско удоволствие, че водач на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ във Врачанска област е истински социалист. Идейно подготвен, национално отговорен, уважаващ и ценящ хората!

 

Моето политическо сърце и мисъл са в ляво. Желая горещо успех на новата формация, в която съм вложил много надежда и очаквания. Надявам се веднага след тези избори в БСП да настъпят дълбоки и съществени промени. Истинска Българска политическа левица без социалистите, може би е възможна, но няма да бъде толкова ефективна, колкото е нужна на България.

 

Вярвам, че „ЛЕВИЦАТА!“ няма да се предлага да бъде патерица на този или онзи десен или формален центрист“.

 

„ЛЕВИЦАТА!“ дава на обществото истината, заяви Румен Петков. „Тази истина от която всеки гражданин има нужда. Сигурно обществото има нужда и от шпек салам и от лютеница, но ние сме гарантите, че ще дадем на обществото истината. Ще дадем на обществото решенията и гаранциите, че в следващият парламент няма да допуснем коалицията на войната да продължи да издевателства върху българите, обществото ни като цяло и мизерстващата ни държава.

 

В наше лице има воля за истина. В наше лице има коректност и почтеност, в наше лице има воля за използване на всички възможности, както в страната, така и в страните членки на ЕС. Казвам това с гордостта на човек, който е част от „ЛЕВИЦАТА!“. С волята и енергията, която имам ще направя невъзможното хората да разберат“.

 

Татяна Дончева коментира с ирония фрази от рода на „БСП са оригинала, а „ЛЕВИЦАТА!“ - ментетата“. „Когато някой, ползвайки се с особеното доверие на Иван Костов, приватизираше външнотърговски дружества, а ние бяхме замеряни с домати и нас, нищо, че току-що бяхме станали депутати, ни се искаше обяснение за управлението на Жан Виденов. Ние нито сме избягали от урагана от камъни, нито сме хвърляли камък по Жан Виденов, отчитайки още много исторически реалности, които се бяха случили тогава. Ние преживяхме времена на остро противопоставяне вътре на самата левица. Всеки от тук стоящите опитни и мъдри хора, има своят поглед върху историята, своите обяснения. Тази криза се преодоля, защото смятахме, че дори да нямаме еднакво разбиране за нещата, когато нямаме еднакво отношение, еднаква възприятие на случващото се, ние сме действали добронамерено и с мисъл за партията и за хората, които са в нея и около нея“.

 

Президентът Георги Първанов посочи, че социално – политическата обстановка в България го е подтикнала да се върне активно в политическия живот. „Като гледах какво се случва последните две години, признавам, че не издържах и се върнах. Аз смятам, че „ЛЕВИЦАТА!“ е само една стъпка към голямото обединение на българската левица. Разбира се, когато се случат на „Позитано“ съответните промени. Казвам на „Позитано“, не казвам в БСП, защото в БСП социалистите са узрели за това, което трябва да се случи. Много неща се казаха по време на цялата кампания, но ще кажа, че не приемам твърдението, че ние се опитваме да цепим голямата партия. Много хора си мислят, че избирателите са крепостни. Че те са веднъж завинаги обвързани с една или с друга формация. Ти трябва да работиш ежедневно. Да убеждаваш, да печелиш. Да разширяваш влияние. Ако така с клетви, със заклинания ще пазим територията на левицата, няма да имаме голям успех“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3199 |26.03.2023 Валери Жаблянов по БНТ: „ЛЕВИЦАТА!“ е оригиналът. Защото това е формацията, която знае как да се противопостави на дясното и да защити българите и националния ни интерес . 1| 4333 |21.03.2023 ПП-ДБ: Остро се противопоставяме на поредния опит на Румен Радев да неглижира решенията на Народното събрание . 0| 3279 |10.03.2023 Валери Жаблянов във Враца: Висшата ценност за „ЛЕВИЦАТА!“ е българската държава и българският народ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads