Реклама / Ads
0| 6057 |29.07.2009 АРТ ДЖУНГЛА

„Аполония” награждава Иво Хаджимишев

.
Награденият за изкуство от фондация „Аполония” е Иво Хаджимишев, стана ясно днес, на пресконференция за представяне на празниците на изкуствата „Аполония”.
 
Фонадцията ще даде още 2 отличия по повод годишнината на БНР и БНТ.

Тази година, празниците на изкуствата Аполония започват на 29 август и продължават до 6 септември. На предстоящото 25-то, юбилейно издание на Аполония, ще се съберат три годишнини - двете са на традиционните медийни партньори на празниците на изкуствата - БНР и БНТ, които навършват съответно 75 години и 50 години.

Маргарита Димитрова представи част от програмата на Аполония и коментира, че фестивалът няма да изневери на традициите се да обедниява всички изкуства.Тя каза още, че за юбилейното издание ще бъдат поканени всички носители на наградата на фондация „Аполония” от 1999 години, сред които Мариус Куркински, Ицхак Финци – творци, които са направили много за българското изкуство.

Тази година за пръв път Аполония ще бъде открита с участие на Софийската филхармония. За пръв път присъстват и диригента Григор Паликаров, Габриела Георгиева, Иван Лечев, Орлин Павлов, Кирил Кале. Михаил Белчев ще пее за пръв път, а Теодосий Спасов ще свири за първи път на тромпет, на сцената на Аполония.

За всички театромани е премиерата на „Неделя вечер” от Захари Карабaшлиев – постановката е на театър София. „Оказа се, че нашият фестивал е единственият, който обръща такова сериозно внимание на литературата. Ще имаме по три представяния на ден”, обеща Димитрова.

На тазгодишното издание на Аполония, ще има и премиери на пиесата на Георги Господинов с режисьор е Лили Абаджиева, пиесата на Лудвиг В. с режисьор Бина Харалампиева. Премиера ще има и „Източни пиеси” - новия филм на режисьора Камен Калев, който ни представи успешно на фестивалите в Кан и Мюнхен, сега е премиерата му на фестивала в Мелбърн, а участието му в конкурса на Сараево предстои през август.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6360 |28.07.2009 Раздават българските филмови Оскари . 3| 6574 |28.07.2009 Гроб на принцеса откриха археолози в Търново . 6| 7477 |25.07.2009 Русия оплака Висоцки за 29-ти пьт . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads