Реклама / Ads
1| 5540 |13.07.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Джаз и рок огласят Дунава

.
Източник: kaminata.net
Рок и джаз в крепостта Баба Вида, концерт-спектакъл, изложби и благотворителен бал край Дунава събира талантливи деца от 15 творчески работилници на Международния младежкия фестивал по изкуствата във Видин „The Bridge“, съобщава БТА.
 

Повече от 300 деца от цялата страна ще се включат в 15 творчески работилници, за да се забавляват заедно от днес до 18 юли. Те ще пишат и изпълняват музика, ще рисуват, снимат и танцуват, ще играят театър, ще творят бижута и интериорни проекти, и дори ще се учат как да стават DJ-и и да правят графити под ръководството на професионалисти.

Старт на културното събитие в дунавския град днес ще бъде даден с изпълненията на класическата музика, представена от вокалният октет “Octavoice” и Видинската филхармония от 20 часа.

Класическа музика ще звучи и в събота – 17 юли, следобед, когато на благотворителен концерт-изложба в подкрепа на талантливите деца на Видин, на една сцена ще излязат студенти от НМА „Панчо Владигеров“, музиканти от Видинската филхармония и ученици от НМУ „Любомир Пипков“. Концертът е на откритата сцена в крайдунавския парк във Видин от 18 часа.

Гости на престижния младежки фест във Видин е джаз тромпетистът Крис Мартин, който повече от 40 години е на джаз сцената заедно с други музикалните легенди, сред които Buddy Rich и Tower of Power. Той ще зарадва публиката с необикновен концерт на кораб насред Дунав на 16 юли от 20 часа, в който заедно с бенда му ще свирят музиканти от Държавна филхармония-Видин и студенти от НМА „Панчо Владигеров“.

За фестивала „The Bridge“ пристигат и музикантите от една от най-успешните млади български рок групи – Ajabez. Бандата, обявена през 2007 г. от БНТ за най-добра млада българска група, ще свири в крепостта Баба Вида в сряда, 14 юли от 19 часа. В роквечерта, наречена „Рок в крепостта“ ще се включат и музикантите от видинската Face2Face Zone и младежите от варненската група Full Circle.

Международният младежки фестивал на изкуствата във Видин ще бъде закрит на 17 юли с поредица от изяви – от 16 часа в крайдунавския парк ще бъде открита инсталация от екоматериали, създадени от участниците в работилницата „Приложни изкуства“ и скулптори от киноцентър Бояна.

На голям празничен концерт от 19,30 часа на откритата сцена пред Видинската художествена галерия младежите участници във феста ще представят микс от музика, театър, танц и изобразително изкуство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5658 |20.01.2010 Мамбо ритми, джази и куба либре топят снега в София . 0| 7854 |06.01.2010 Джаз и кино с Милчо Левиев . 0| 5388 |01.11.2009 Джаз иконата Ал Ди Меола идва в България . 0| 6167 |22.04.2009 Джаз за 20 г. от смъртта на Берлинската стена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads