Реклама / Ads
0| 5628 |20.01.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Мамбо ритми, джази и куба либре топят снега в София

.
Ерман Оливера изнася концерт в София
Световноизвестният джазмен Ерман Оливера ще изнесе концерт в компанията на Калин Вельов и Tumbaito, на 21 януари ( четвъртък), от 22.00 часа в Sofia Live Club.
 
Въпреки минусовите температури навън, в четвъртък вечер в Sofia Live Club ще се подансят кубински коктейли и ще звучи гореща латино музика. Зимна страст, мамбо ритъм и нюйоркска атмосфера очакват почитателите на латиното, защото столичният клуб ще бъде преобразен за една вечер в американския The Palladium.

В средата на миналия век това е едно от най-популярните и престижни места в Ню Йорк, където виртуозни танцьори и музиканти забавляват аристократичната публика. За една вечер софийският клуб ще се превърне в „дом на мамбото” и в сцена на най-изявените родни латино танцьори, сред които: Памбос и Мария Агапиу от Pambos Dancing Centre, Раул Торес от Тropicana Dance School, както финалистите на Световното първенство по салса - Ина и Захари , Мони и Милена от клуб Street Salseros и холандският хореограф Ерик Лалта заедно с трупата си „Фатнтазия”.

Специално за концерта “Mambo Night” в София пристига едно от най-уважаваните и известни имена в латиноамериканската музика - Ерман Оливера, пял и записвал с великия Тито Пуенте. На 21 януари Ерман Оливера заедно с Калин Вельов и група TUMBAITO ще поднесат на ценителите двучасов концерт с най-популярните и обичани латино джаз парчета в стила на мамбото.

Ерман Оливера (Hermenegildo "Herman" Olivera) е роден на 30 януари 1959 г. в семейството на пуерториканци в Нюарк, Ню Джърси, САЩ. Започва да пее на дванайсет годишна възраст, а на петнайсет вече изнася представления с различни местни групи. По време на един такъв концерт го забелязват Manny Oquendo, Andy Gonzalez и Pupy Cantor, които са впечатлени от гласа на младия певец и от харизматично му присъствие на сцената. Въпрос на време е Ерман да застане зад микрофона на групата на Manny Oquendo - "Conjunto Libre", с която записва пет албума и поредица от хитове като "Decidete", "No Me Echen La Culpa", "Que Humanidad " и "Tu Me Perteneces".

След "Libre” Оливера работи с Johnny Pacheco в продължение на няколко години, а също и с Ray Barretto, "Bobby Rodriguez Y La Compania " и "The Machito Orchestra".

До момента Ерман Оливера е водещ вокалист на 41 продукции, като освен соловия запис "Chequea La Mercancia" има зад гърба си и множество други в сътрудничество с изявени артисти.

Този динамичен sonero понастоящем е водещ вокал на "Eddie Palmieri Orchestra" и има изпълнения в пет от албумите на легендарния Тито Пуенте, неколкократен носител е на престижните музикални награди „Грами” . И днес Ерман Оливера продължава да изнася турнета по целия свят, да се появяват като вокалист в редица престижни фестивали и телевизионни предавания.

Началният час на софийския концерт в четвъртък е 22:00 часа, а цената на билетите на предварителни продажби е 22 лева и 25 лева - на място.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5917 |19.01.2010 Китай "арестува" Аватар . 0| 5771 |19.01.2010 Представят унгарската култура във фото-изложба . 3| 10461 |19.01.2010 Тракийско злато възкръсва в триизмерен образ . 9| 38608 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads