Реклама / Ads
14| 6323 |30.05.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Евровизия 2010: комшийски вот и непретенциозни парчета

.
Лена Майер
Парчетата на "Евровизия" отдавна не са от класата на "Ватерло", с което някога шведите от АВВА станаха първи, или даже от онова, което преди броени години изпяха Руслана, или пък Елена Папаризу.
 

Германия успя да грабне първото място в 55-то издание на "Евровизия 2010", набирайки цели 246 точки. Лена Майер изпълни своята песента „Сателит” и очаквано се превърна в любимка на публиката от цяла Европа. Преди няколко месеца тя се яви на конкурса в Германия и там спечели правото да я представлява на финала, а добре известният в страната музикант Щефан Рааб се зае с детайлите около явяването на Лена в Осло.

Турската рокбанда "Манга" стана втора а румънците са трети. Соченият предварително за фаворит Азербейджан не успя да се справи с конкуренцията и представителката му Сафура изглеждаше видимо разочарована.

И тази година, както обичайно в конкурса за песен "Евровизия" се състоя геополитическият, или казано по-просто комшийският вот. Беларус, гласува за Украйна и Русия, Кипър за Гърция, Гърция за Кипър, Молдова за Румъния, Румъния за Молдова, бившите югорепублики за Сърбия.

Конкурсът се оказа подчертано мъжки
. Преобладаваха представителите на силния пол, които в китарен съпровод, представиха страните си. България, с песента на Миро "Ангел си ти" така и не достигне до финала, което в музикално отношение е изненада, тъй като на него се чуха далеч по-слаби парчета.

Същевременно обаче всеки българин на всяка Евровизия си задава и резонният въпрос - ако хипотетично допуснем, че България спечели, коя ще е залата, в която ще се организира следващото издание в страната-домакин. Засега не сме си написали домашното и в това отношение. За сметка на това пък в българския вот снощи имаше известна изненада. Досега 12-те ни точки неизменно отиваха за Гърция, този път с най-много точки наградихме Турция и Азербейджан. ЕВРОВИЗИЯ?

Иначе е повече от видимо и добре се чува, че парчетата на "Евровизия" отдавна не са от класата на "Ватерло", с което някога шведите от АВВА станаха първи, или даже от онова, което преди броени години изпяха Руслана, или пък Елена Папаризу. Девойчето от Германия, Лена, представи тази година нелоша песен, но изпълнението беше по-скоро хилаво, французите изпълниха почти футболен хит, гърците се забавляха с мелодичното "Опа", което беше най-ритмичната песен снощи и без да блести с феноменални вокални данни, мъжкарят от Елада, раздвижи публиката. Сърбите изненадаха с вида и стайлинга на своя представител, но те, каквото и да пуснат за "Евровизия", винаги могат да разчитат на място в десетката. България обаче не би могла да стигне дотам, ако не заложи на взривоопасна комбинация от музика, изпълнение и танц, както се случи с парчето на Елица и Стунджи преди няколко години. И докато не си построи зала, в която евентуално да приеме домакинството...

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5507 |25.05.2010 Над 125 милиона зрители гледат Евровизия . 3| 6002 |28.02.2010 Избираме бг песента за “Евровизия” . 7| 6499 |13.05.2009 Красимир Аврамов доволен от провала на Евровизия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads