Реклама / Ads
2| 9287 |30.09.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Фред и Барни празнуват половин век на екрана

.
Семействата на Фред и Уилма Флинтстоун и на Барни и Бети Ръбъл днес днес честват 50-годишния си юбилей от както за пръв път се появяват на екран като анимационни герои в един от най-успешните сериали "Семейство Флинтсоун" на Уилям Ханна и Джоузеф Барбара.
 

На 30 септември 1960 г. американските телевизионни зрители гледат първия епизод "Раздвоение на личността" от култовия сериал. Оттогава до 1970 година включително телевизионните компании Ей Би Си и Ен Би Си излъчват 166 серии. Авторите решават да направят поредица за средностатистическо американско семейство, което обаче живее в каменния век. Така се появяват превърналите се вече в класика герои Фред и Уилма, техните приятели Барни Ръбъл и Бети, децата им, домашните животни - съблезъби тигри и малки динозавърчета.

Сериалът, предназначен първо за възрастната аудитория, в много отношения полага основите на съвременната анимация. Уилма Флинтстоун например е първият анимиран герой, който забременява и ражда дъщеричка. В епизодите започват да се появяват известни личности на ХХ век. През 1963 г. Фред Флинстоун и Уилма наемат на работа италианката Лолобрикида, в която зрителите лесно разпознават Джина Лолобриджида. За озвучаването на ролите са поканени звезди като Тони Къртис и Ан Маргрет. Въпреки че отдавна вече не се снимат нови епизоди, "Семейство Флинстоун" и сега продължава да радва зрителите, малки и големи не забравят прочутите изрази и характерните възклицания като "Яба-даба-дуу" на Фред.

В България сериалът се излъчва в началото на 90-те години на 20 век по Канал 1 с български дублаж. Ролите се озвучават от артистите Даринка Митова, Мария Николаевска, Васил Бъчваров и Стефан Димитриев. Семейство Флинтстоун веднага успява да завладее зрителите с оригиналното чувство за хумор и приковава пред телевизорите всяка вечер и малки, и не толкова малки момчета и момичета у нас. Днес в чест на 50-годишният юбилей на сладурите от Бедрок гигантът google е сложил снимката им като свое основно лого.

Първи епизод на култовия сериал "Семейство Флинтстоун"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6143 |29.09.2010 "Стара планина - I степен" за Минчо Минчев . 3| 6289 |28.09.2010 МВР подгони крадците на културното наследство . 8| 6623 |26.09.2010 Дянков дава зелена светлина на културния туризъм . 9| 38607 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads