Реклама / Ads
1| 6210 |14.09.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Фрог око: „Назарет” на една сцена с лаици

.
Легендата „Назарет” делеше снощи една сцена на Green Rock fest в Русе с млади групи, които бяха повече за смях, отколкото за аплодисменти, видя репортер на Фрог нюз. Вместо да изпълняват рок, те показваха мускули в траш метъла и други стилове. Дори имаше напъни да се съживи легендата Емил Димитров, но уви безуспешно!
 

Голямата трагедия, разбира се, не е липсата на рок звучене, а фалшивото пеене на някои от изпълнителите. Организаторите на фестивала обясниха, че не за първи път млади и неопитни банди подгряват големи величия. Всъщност идеята била да се популяризират аматьорите, като се канят легенди. Разбира се, чудесна е инициативата да се прави път на младите, но когато те са направили N на брой репетиции и са постигнали добри резултати. В случая обаче или някои от музикантите и певците не са положили усилия и старание, или пък просто са бездарни.

 

Близо 5 часа публиката снощи беше подложена на истински тормоз преди да се появят големите „Назарет”. В мига, в който те засвириха, зрителите се съвзеха от шока и се оживиха. Публиката бе очарована от новия вокал – Карл Сентънс, който зае мястото на оттеглилия се поради заболяване Дан Маккафърти. „Всеки път се притеснявам преди да изляза на сцена. Знам, че трябва да оправдая очакванията”, призна Сентънс. И успя!

 

Кметът на Русе Пламен Стоилов не пропусна да застане редом до легендите на сцената. Не с аматьорските групи, а именно с великите шотландци! Той не скри, че е осигурил безплатни билети на голяма част от русенци, което вероятно бе част от стратегията му за печелене на избори.

 

Преди концерта басът Пит Агню и новият вокал дадоха пресконференция за журналисти. На нея китаристът обясни защо навремето били вземани за руснаци. Те разказаха, че били на турне в Москва и на пресконференция имената им били изписани на руски. „Дойдоха при нас и започнаха да ни говорят на руски”, спомни си Агню.

 

След Русе великата банда започва своето европейско турне. Ще посетят Германия, Австрия, Чехия, Швейцария. След което ще правят планове за нов албум.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 10729 |25.08.2015 Само във Фрог: Рашидов връща скандална "калинка" в оперетата? . 2| 7711 |29.07.2015 Фрог научи: Антония Маркова спечели Гран при в Румъния . 1| 5934 |19.05.2015 Йовева за Фрог: Култура от (за) ново поколение носи ХХ-тият салон на изкуствата в НДК . 64| 13979 |18.03.2015 Фрог научи: Изхвърлят Орлин Горанов и Хранова от военния ансамбъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads