Реклама / Ads
0| 5324 |20.06.2018 АРТ ДЖУНГЛА

"Гласът на Франция" идва, но ще го чуят ли безчовечните ни институции?!

.
Френският музикант с български произход Венсан Винел, който миналата година шашна зрителите и слушателите на формата ”Гласът на Франция”, в петък - 22 юни, ще се срещне със свои събратя по съдба - сираци и изоставени деца в Благоевград.
 

Талантливото българско момче, осиновено от французи, ще подкрепи кампанията „Отворена зона“ с първи самостоятелен концерт на Франкофоли в България.

 

21-годишният Венсан Винел е отглеждан в Дом за сираци в България, но е бил осиновен, когато е бил на 3 годинки. Той стана популярен у нас и в чужбина преди година, когато се яви на обичаното от френската публика риалити и се класира трети.

 

Тогава той сподели пред медиите, че нерядко е бил обект на дискриминация и подигравки, заради което напуска колежа, в който учи. Но не се отказва от любовта си към музиката и започва да се изявява като уличен музикант - свири на пианото в чакалнята на парижката гара Сен Лазар. Там го срещат организатори на шоуто и го канят да участва.  Явява се на кастинг и впечатлява журито с интерпретация на хита Lose Yourself, донесъл през 2002 г. на Еминем награда „Оскар“ и влиза в отбора на световноизвестната френска звезда Мика, правил дуети с Фарел Уилямс и Ариана Гранде.

 

Пред „Фигаро“ споделя: „Не мисля за себе си като за човек с увреждане , защото моят недъг е компенсиран с нещо друго. Имам абсолютен слух: когато чуя някое парче, го запомням и мога веднага да го възпроизведа. Аз съм като супер-герой на слуха“.

 

Сега Венсан идва, за да помогне на своите събратя по съдба. И с надеждата, че Гласът на Франция може би ще бъде чут от безсърдечните български институции, на които очевидно не им пука за съдбата на децата, особено сираците, с увреждания.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7490 |19.06.2018 Венци Мицов: Министърът на културата иска читалищата да му се “махнат от главата” . 0| 5372 |18.06.2018 Издателство ”Слънце” представя: BELLA FIGURA. Как да живеем, да се храним и обичаме по италиански . 1| 6637 |18.06.2018 Кристо подреди 7500 варела в ”Хайд парк” . 0| 5240 |18.06.2018 Лукас и Артур Юнсен: Футболът ни провокира да станем пианисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads