Реклама / Ads
4| 10310 |28.02.2019 АРТ ДЖУНГЛА

Светослава Рудолф описала любовни истории с Левски, Румен Леонидов я попиля

.
Светослава Рудолф и Румен Леонидов
Журналистът Светослава Рудолф, автор на най-новата книга за Васил Левски и писателят Румен Леонидов обсъдиха до къде стига познанието и къде започва безразсъдството при нахлуването в интимния живот на Апостола.
 

Книгата „Годениците на Васил Левски“ предизвика лют спор в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“. Авторката на изданието, жирналистът Светослава Рудолф, получи остри критики от поета и публицист Румен Леонидов, който е издал книгата на Неда Антонова, която е романизирана история за Апостола.

 

Според Рудолф в книгата си тя се е захванала с една тема табу, за която не се разрешава да се говори за Левски -  че е имал любими жени. По думите й е важно да се говори на тази тема, защо това е важно за младите хора.

 

Леонидов разкритикува анотацията към книгата, от която според него читателите разбират, че в текста ще открият едва ли не любовни триъгълници и четириъгълници или направо порно.  Поетът многократно наблегна на факта, че книгата е писана от репортер, подведен от други издания, които са писани не от историци, че е без редакторска намеса от историк, а изложените твърдения са от косвени източници и разкази.

 

Рудолф се защити като обясни, че няма претенции да е създала шедьовър. Книгата й е журналистическа и е в жанра фийчър, което е начин да се разказват интригуващо тези неща. Озаглавена е „Годениците на Левски“, защото не става въпрос за любовници, а за жени, които не просто го боготворят, а са му се врекли.  "Това не е любовна връзка, а нещо много повече, това е връзка през Бога", каза Рудолф. "Не излизам с идеята, че това е последна инстанция на истината, но разказвам историите до такава степен, до каквато те биха могли да бъдат открити днес", каза още тя.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5288 |27.02.2019 Димитър Маринов: Моето дело е: актьор-творец, баща и съпруг. Не разбирам от политика . 0| 5408 |26.02.2019 Тръмп нападна режисьора Спайк Лий заради речта му на „Оскарите” . 5| 10676 |25.02.2019 Теодора Духовникова: Димитър Маринов развя българския флаг, защото знаеше, че го гледаме . 2| 6333 |25.02.2019 Филм с българско участие е големият победител на ”Оскар” 2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads