Реклама / Ads
0| 11336 |22.03.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Културата ще сплоти хората в България и Македония

.
Борислав Димитров–Бобо, певец, композитор и текстописец, e най-младият член на "България си ти!"
Димитър Куцаров, председател на Национално движение „България си ти!“, и хип-хоп изпълнителят Борислав Димитров–Бобо посетиха Македония по покана на негови почитатели. В Македония Бобо се срещна с редица македонски колеги, сред които и техният известен рапър – Тони Зен.
 

Двамата обсъдиха бъдещи съвместни музикални проекти, чиито основни цели са сплотяване на младите хора от двете съседни държави и създаване на благоприятна среда за развитие на балканската хип-хоп култура.

„Останах приятно изненадан от факта, че българският хип-хоп е слушан и добре познат в Македония. Клубовете тук са пълни с млади хора, които истински се забавляват и ценят модерната музика. Представих някои от моите хитови изпълнения и се радвам, че бяха възприети изключително добре от публиката“, сподели впечатленията си Бобо - най-младият и талантлив член на „България си ти!“.

По време на срещите в Македония, председателят на Движението Димитър Куцаров  доби впечатление от интересите, които вълнуват младите хора там. „Разхождайки се в Скопие, случайно попаднахме на организиран от македонската опозиция митинг. Там видяхме много хора от различен етнос, но обединени от своя положителен заряд. Също като нас, те търсят реализация в държавата си. Имат копнеж да станат част от Европейската общност, и да се почувстват като европейци“, смята Куцаров.

Г-н Куцаров и Бобо са единодушни, че не са усетили предразсъдъци в отношенията на младите хора спрямо българите, а точно обратното. „Навсякъде бяхме посрещнати топло, на много места дори се обръщаха приятелски към мен с фразата : “Хей, дим да ме няма“, заявява с усмивка младият изпълнител, станал известен с парчето „Дим да ме няма”.

Г-н Куцаров смята, че именно музиката е тази, която сплотява младите хора в България и Македония и ги подтиква към това да научат повече неща едни за други. Според него именно обменът на културни ценности между двата народа би допринесъл за по-доброто опознаване помежду им.

Председателя на „България си ти!“ заедно с координатора на Движението – Илиян Костов, са имали възможност в Скопие да запознаят македонските младежи с благородните цели на Движението, програмите по които то работи, проведените благотворителни акции, както и помощта, оказвана на многодетни семейства.

„Убеден съм, че подобни общи мероприятия в културната и благотворителната сфера, биха помогнали за преодоляване на негативните настроения, породени от политиците“, смята г-н Куцаров, а Бобо е категоричен, че „Музиката е по-добър посланик от политиката“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6171 |28.02.2013 Рашидов доволен: Тръгвам си и оставям хората щастливи . 9| 6706 |28.05.2012 В.Рашидов: Културата не е хоби, за да храним едни и същи хора . 7| 6568 |19.01.2012 Проверяват до дупка храмове - паметници на културата . 8| 12993 |20.02.2011 Ставри Калинов: Пайнера за министър на културата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads