Реклама / Ads
18| 9559 |26.09.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Люси Дяковска се връща в България

.
Люси Дяковска
Люси Дяковска и Милен Врабевски застават рамо до рамо в музикален проект на доктора.
 

„Бих се включила в проект с идеалистична цел” – сподели Люси Даковска пред Росен Петров по БТВ. Това изказване съвпадна и с причината, довела певицата на родна земя. Непокорната изпълнителка изпява незабравимата песен „Синева” и остава запленена от позитивния музикален проект Площад „Синева”.  Люси пристига в София за да вземе участие в подготовката му на английски език.

 

Мощен рок, шлагерни композиции и концептуална част в стил рок опера, която е в основата и на едноименния мюзикъл Площад „Синева” са притегателната сила, която кара певицата да се включи в едно музикално приключение. Мюзикъл и рок-сцена импонират на темперамента на Люси и тя приема поканата на продуцента на албума д-р Милен Врабевски.

 

Милен Врабевски и Люси Дяковски

 

Около проекта Люси се запознава с интересни  хора и музикални идеи. Каролина Гочева от Македония записва  бек вокали в някои парчета, а оркестрациите са отново на продуцента, който учудващо е ... лекар и са изпълнени от Плевенската филхармония под диригентстовото на Герасим. Оказва се, че читалище Светлина в Плевен има залата с най-добра акустика в цялата страна. Вокалните партии на английски ще се изпълняват от Джон Лоутън от Юрая Хийп.

 

Люси е родена на 2 април 1976 в Плевен. Тя е първото дете във вече известното семейство Дяковски. Майка ѝ е пианистка, баща ѝ оперен певец, а нейния дядо е един от най-известните фолклорни композитори. Преди да  прговори, вече играела на сцена. На шест години била първата ѝ изява в операта заедно с нейния баща.

Веднага след това Люси решила, че иска да се занимава с класическо пеене. Когато на 14 години изпяла първата си самостоятена песен пред публика, ѝ станало ясно, че иска да покори света със своя собствена музика. След завършването си през 1995, Люси напука България и заминава за Хамбург, за да учи в "Stage School of Dance&Drama" (Специализирано училище за танци и драма). Пристига в Германия с 500 DM, а почти не знае немски. За да може да финансира следването си, тя работи в мюзикъла "Buddy", в който получава ангажимент веднага след завършването си през 1997.

Своята звездна кариера Люси започва чрез кастинга за Popstars в Хамбург през август 2000 г. Сформира се групата No Angels , заедно с още 4 певици, която за съвсем кратко време се превръща в най-известната попгрупа в Германия. В следващите три години Люси и не-ангелите постигат златен и платинен албум и печелят всички награди, давани от европейския музикален бизнес. Групата издава 5 албума, от които са продадени над 5 милиона копия. През 2001 и 2002 се организират турнета в Германия и Австрия. През септември 2003 No Angels се разпада.

 

През 2002 Люси сключва договор за участие в мюзикъла "Котките". Тя репетира всяка свободна минута и се представя блестящо в ролята си на нахалната котка "Rumpleteazer" на сцената на Щутгартския SI-Centers.

Дебютът ѝ като авторка на песни започва с баладата "Stay", която е включена в албума на групата "Now... Us!". Първите си стъпки като продуцентка пък прави със самостоятелно написаната Uptempo-Nummer "Confession", която е включена пък в третия албум "Pure". Докато участва в мюзикъла "Buddy", Люси пише и още една песен "Funky Dance", която е включена като бонус трак към сингъла "All Cried Out" от албума "When The Angels Swing" реализирана като Big Band версия.

За да може и за в бъдеще да работи и продуцира самостоятелно, Люси създава своя продуценска компания през октомври 2003 под името "Schmanky Records" и купува собствено студио, в което може по всяко време свободно да се отдаде на своя музикален талант. През 2004 Люси слиза за кратко от музикалната сцена и започва участие в мюзикъла "Jekyll & Hyde". За по-дълго време се задържа в ролята на проститутката "Lucy Harris" на сцената на Кьолнския Музикален дом и се затвърждава с актьорски талант и силен глас. Въпреки това тя липсва на своите фенове, а попсцената не е същата. През лятото Люси се завръща в своето студио и подготвя нови песни.

 

Когато питат Люси дали иска да изпълни водещата песен към кинофилма "Zwei Brüder" ("Двама братя") на майстор-режисиора Жан-Жак Ано, тя не оставя да я попитат втори път. Завладяна от историята на филма за две тигърчета-братя, Люси пише изпълнената с емоции и едновременно силна балада "Where", която стартира заедно с филма през септември 2004.

През зимата на 2004 г. Люси продуцира коледен албум "Your Stars For Christmas", в който е включена фолклорната коледна песен "The Wish", чийто оригинал нейния дядо е написал за женски хор. Люси превежда английска версия, аранжира я и я продуцира самостоятелно. В края на 2004 амбициозната певица влиза в "Trick-Studio" заедно със своя Ко-продуцент Стефан Улман, за да работят над нейния първи самостоятелен албум. При записа на самостоятелно написаните и композирани песни, Люси работи с високо квалифицирани музиканти като Armin Rühl (Барабани), Alfred Kritzer (Пиано) и Stephan Ullmann (Китара), с помощта на които албумът вижда бял свят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 92| 8993 |21.08.2011 България между Византия и останалия свят . 4| 7152 |08.08.2011 Панагюрското злато се завръща "у дома" . 157| 154081 |29.07.2011 Пътеводител на най-добрата шкембе чорба в България . 13| 16155 |07.06.2011 Най-старият град в Европа лежи в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads