Реклама / Ads
0| 5979 |07.02.2012 АРТ ДЖУНГЛА

На лов за мечки на Берлинале

.
А. Джоли и М. Стрийп са потвърдили участието си.
 

За 62-ия Международен филмов фестивал Берлинале (9.-19.02.2012 г. / Berlinale) в германската столица отново очакват като скъпи гости много известни актьори, режисьори и филмови звезди от цял свят.

Холивудската звезда Анджелина Джоли, любимецът на тинейджърите Робърт Патинсън и носителката на два Оскара Мерил Стрийп, която тази година ще бъде отличена с почетната Златна мечка за цялостно творчество, са потвърдили присъствието си.

Като политически и критикуващ обществото филмов фестивал Берлинале ще предложи обаче не само суматоха около звездите. Сериозни теми, например за китайския творец Ай Вайвай и африканското момиче-войник от Конго, са засегнати във филмите и документациите. На екраните в Берлин ще видим множество разкази за арабската пролет в Северна Африка и ядрената катастрофа в японската Фукушима.

Общо по време на най-големия в света фестивал с публика през десетте дена ще бъдат показани 400 филма. 18 от тях  – всички те световни премиери – ще се състезават за отличията Златна и Сребърна мечка. Шанс за престижната награда за най-добър филм през тази година имат трима германски режисьори. Ханс-Кристиан Шмид с филма си „Какво остава“ (с Ларс Айдингер и Корина Харфох в главните роли) участва вече за четвърти път в конкурса. Кристиан Пецолд участва с „Барбара“ (в който Нина Хос е главна героиня) за трети път в основната категория. И Матиас Глазнер след много обсъжданата драма „Свободната воля“ участва за втори път: Най-новият му филм „Милост“ показва Юрген Фогел и Биргит Минихмайр в главните роли. Извън конкурса в Берлинале-поредицата „Special“ ще се покаже любовният филм на Дорис Дьорис „Щастие“, който е по разказа на германския автор и адвокат Фердинанд фон Ширах.

С темата „Changing Perspectives“ през тази година на Берлинале „Talent Campus“ празнува своята 10-та годишнина: 350 млади филмаджии от около 90 страни отново цяла седмица ще се срещат с професионалистите във филмовата индустрия, които ще подпомагат талантите да осъществят филмовите си проекти.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6822 |11.02.2011 Силен старт за кинофеста "Берлинале" . 0| 5526 |10.02.2011 "Берлинале" започва за 61-и път . 0| 7520 |15.10.2010 Рашидов трогна директора на "Берлинале" . 0| 5925 |15.02.2010 Километрични опашки за билети на юбилейното Берлинале

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads