Събота, 25 Ноември 2017, 13:21
Frognews
0| 19850 |05.10.2009

Мечо Пух се завръща с нови мъдрости

.
81 години след като Алън Милн написа последната си книга за Мечо Пух, официалното й продължение се продава от днес по целия свят.

Тя се казва "Завръщане в Голямата гора" е от британският писател Дейвид Бенедиктъс.

След смъртта на Алън Милн мнозина автори са мечтали да създадат официалното продължение на "Къщичката в къта на Пух", но тръстът, който държи правата върху историите за мечето казва "да" единствено на Бенедиктъс. 71-годишният британец вече е работил по аудио драматизации на оригиналните текстовете за Мечо Пух.

В "Завръщане в Голямата гора" разказът за Кристофър Робин, Мечо Пух, Прасчо, Йори започва оттам, където е спрял преди малко повече от 80 години. Приключенията им са илюстрирани от Марк Бърджес. Авторът Дейвид Бенедиктъс се надява, че книгата му ще бъде напълно в духа на оригинала на Алън А. Милн, защото „едно малко момче и неговото малко мече винаги ще си играят”.

Любим епизод:

Една есенна утрин, когато вятърът беше отвял през нощта всичките листа от дърветата и сега се опитваше да отвее и клоните им, Пух и Прасчо седяха на Местенцето за Мислене и се чудеха какво да правят.

- Това, което мисля - каза Пух, - е: мисля да отидем в Къта на Пух да видим Ийори, защото може би вятърът е отвял къщата му и може би той ще пожелае да му я построим отново.

- Аз пък мисля - каза Прасчо, - мисля да отидем да видим Кристофър Робин, само че той сега няма да е у дома си. Значи не можем да го видим.

- Хайде да отидем да видим всички - каза Пух. - Защото, когато си ходил няколко мили по вятъра и влезеш неочаквано в някой дом и ти кажат: "Здрасти, Пух, тъкмо навреме си дошъл за малка кльопачка", и ти си дошъл - това аз наричам Приятелски Ден.

Прасчо мислеше, че трябва да имат Причина, за да обходят всички, например Търсене на Малчо или Организиране на Експедиция. Ако Пух може да измисли нещо...

Пух можа:

- Ще отидем, защото е Четвъртък - каза той, - и ще пожелаем на всеки Много Щастлив Четвъртък. Хайде, Прасчо.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 26 години без Фреди Меркюри 2| 2633 |24.11.2017 . Марги Горанова ще отпразнува рожден ден с концерт 0| 2860 |22.11.2017 . Български и световни специалисти провеждат „Триалози“ и обединяват наука, изкуство и технологии този уикенд в София 0| 2521 |22.11.2017 . Богата и разнообразна кинопрограма в рамките на „Дни на предизвикателства“ 2017 0| 2569 |22.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах