Реклама / Ads
0| 5219 |22.02.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Мистериозен театър на сетивния лабиринт в подземията на НДК

.
CREATORIUM е разтърсващо преживяване, разширяващо персоналните граници. Мистериозният проект “CREAtorium - Лабиринт в лабиринта” е “филм в живота”, едно сетивно предизвикателство, което няма да остави нито един участник безучастен от началото до самия му край.
 

Първият по своя мащаб театър на сетивния лабиринт ще дебютира на 29 февруари и 1 март 2016 г. в недрата наНДК, за да потопи всеки желаещ в едно загадъчно и интригуващо пътешествие, разширяващо границите. 
 

Вътрешността на Двореца ще се превърне в непредсказуем лабиринт на сътворението и пресътворяването. Всеки един, влязъл в него, ще навлезе в паралелна реалност, в която трябва да се направи избор - докъде и доколко дълбоко искаш да навлезеш в съпреживяването и предизвикването на самия себе си. ТУК и СЕГА.

От началото до самия му край лабиринтът ще изпита всичките сетива на всеки участник, изправяйки го пред най-голямото предизвикателство - страхът от неизвестността и дилемата на личния избор. 
 

“CREAtorium - Лабиринт в лабиринта” е най-новият спектакъл на  „Театър на сетивата София”, реализиран в копродукция с НДК и "Асоциация Информбюро”. За по-пълно съпреживяване, в рамките на проекта са проведени обучения и консултации с хора с увреден слух и зрение. По този начин се набляга на социалното измерение на метода и на спектакъла, както и сетивната му насоченост.
 

Останалите дати за провеждането на представлението през месец март са: 18-ти, 19-ти, 20-ти, 27-ми, 28-ми.

 

ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

CREAtorium е интерактивен “site specific” спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Особеното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите ще преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови). Именно това прави този спектакъл уникален по своя род, обещавайки неподозирани възможности за индивидуално съпреживяване и сътворчество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 9927 |16.02.2016 Само във Фрог: Ще изядат ли "мечките" 8 театъра? . 1| 5606 |02.01.2016 Народният театър остава без директор . 2| 5801 |25.12.2015 „Българската коледа“ събира средства за болни деца в Народния театър . 0| 6348 |19.12.2015 "Бягства" в Театър Азарян-спектакъл за полета и падението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads