Реклама / Ads
0| 7739 |30.10.2009 АРТ ДЖУНГЛА

"Насeкомикс" издадоха първи студиен албум

.
Корицата на новия албум на Насекомикс
“Adam’s Bushes Eva’s Deep” е името на първия официален албум на българската банда Насекомикс, който е вече факт на българския музикален пазар.
 

Албумът е съвместна продукция на Насекомикс, английския продуцент Ilian Walker p.k.a. Ils и Ангел Христанов (АртИтърнъл). Две от песните - "Инжектирай ме с любов" и "Lady Song" са част от новия български филм на режисьора Камен Калев - "Източни пиеси". Едни от последните концертни изяви на Насекомикс, предизвикали овациите на публиката са от тазгодишните издания на филмовите фестивали в Кан и Сараево, където българската група свири на премиерните прожекции на “Източни пиеси”.

Музиката на Насекомикс e особено витална и живее в хармония с минималистично-сантименталните текстове на Андрония Попова и Марий Росен.

Насекомикс са: Андрония Попова – вокали, акордеон, клавири; Михаил Йосифов – китари, клавири, вокали;Тодор Карастоянов – барабани, вокали, машини и Георги Дончев – чест гост на баса.

Историята на Насекомикс започва през 2001г., в град София. Групата има вече един мултимедиен албум - “Insectomix” (“абсолютно пиратска продукция”), както и сингъла "градАД" предхождащ “Adam’s Bushes Eva’s Deep”. Силата на Насекомикс е в изпълненията на живо на концерти, в клубове и фестивали, в България и чужбина.



Досега Насекомикс са изнасяли концерти в Италия, Германия, Франция, Испания, Полша. В България свирят в клубове в София, Пловдив и в други градове, но често се появяват и на различни места като Френския Институт в София, например и в пространства, които не са специално предназначени за музика.

Музиката на Насекомикс е стилово трудно определима – в първоначалния си период са много близко до трип-хоп и мързелив брейкбийт бандите. А последните им изяви са далеч по-твърди и високоскоростни – подходящи за drum’n’bass партита и подскачане. Самите те намират себе си за силни в изпълненията на живо, поради което концертите им не си приличат един с друг. Насекомикс са живото доказателство, че електронната музика в България има нужда от силен музикантски ритник, за да излети в новия космос.

Музикалните търсения на Насекомикс не спират в копиране на западни стилове. Позволяват си и етно заемки от българския фолклор и от циганската музика, както и да оформят собствено звучене, което е трудно за стилови класификации.



Изпълнение на Насекомикс на Сараево Филм Фестивал'09

Това, което групи като Насекомикс създават сега, лакомо ще се търси в Европа след година.

Албумът “Adam’s Bushes Eva’s Deep” може да бъде намерен в Дюкян Меломан и другите музикални магазини в страната. Албумът се разпространява у нас и от Saturn music. “Adam’s Bushes Eva’s Deep” е качен в iTunes и може да бъде поръчан он-лайн за цяла България на адрес: https://meloman-bg.com/

Повече информация за Насекомикс и музиката им, можете да намерите на тук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9646 |28.10.2009 Oръжия от BG филми оживяват в музей . 5| 8293 |28.10.2009 „Досието на ДС” тръгва по екраните . 0| 7205 |27.10.2009 Националният природонаучен музей стана на 120 години . 9| 38606 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads