Реклама / Ads
39| 7777 |26.04.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Нова мафия в киното

.
Няколко актьори и режисьори участват в абсолютно всички нови филми, започват вече да омръзват на драгия зрител
 
Радваме се на успехите на българското кино от последната година, но появата на едни и същи лица във всички нови филми започва да изнервя зрителя и те да му омръзват, независимо колко талантливи са. Същото е и с режисьорите – едно-две имена стоят зад всички нови кинопроекти. Един от тях е Димитър Митовски. Помним го още в амплоато му на продуцент на мастития проект Big Brother. В онези славни времена той е един от основателите на две от най-успешните български продуцентски компании „СИА“ и „Камера“. Освен с филмова продукция, „СИА” се ангажира с реализирането на над 2000 рекламни клипове и най-популярните риалити предавания — Big Brother, „Стани богат”, „Сделка или не”. Последва касовият успех на Митовски - „Мисия Лондон”. Лентата изстрелва младия режисьор в друго измерение и той се превръща в елитен артист. Безспорният му талант едва ли е единственият мотив той да режисира и нашумелия телевизионен сериал „Стъклен дом”.

А какво да кажем за Любо Нейков – съвсем спокойно можем да го наречем Бойко Борисов на българското кино – който и филм да отидем да гледаме, който и сериал да пуснем по телевизора – той е там. Любо е талантлив, леко преиграващ комик, но напоследък започва да ни идва в повече. Явор Бахаров е друг пример на мерудия за всяка манджа – снима се в „Тилт” и „Стъклен дом”. По стъпките му върви пробивната Радина Кърджилова. Ще видим името й сред основната актьорска листа на същите два филма. Яна Маринова удря тавана със забравения вече „Хотел България”, няколко участия в копродукции и, разбира се, актуалните сапунки „Забранена любов” и „Стъклен дом”. Асен Блатечки е дежурният „Мистър Мускуло” във всеки претендиращ за висш пилотаж филм. Той е и неразбраният бунтар, и пичът, който раздава юмруци на лошите. Иван Юруков също тъче на два филмови стана – „Забранена любов” и „Столичани в повече”.

С участие в сериали се отчете и безспорният Христо Гърбов – „Столичани в повече” и „Мисия Лондон”. По стъпките му минаха Любомир Нейков и Васил Драганов. Сега идва ред на новия проект на Митовски – „Под прикритие”. Със сигурност сериалът е очакван с интерес от зрителите. Остава обаче въпросът защо на филмовия български небосклон се появяват едни и същи имена. Колкото и да са талантливи, рано или късно, те ще втръснат на българския зрител. Освен от свежи идеи и сценарии, родното кино спешно се нуждае и от нови лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6285 |11.03.2011 Рашидов: Слагането на "пранги" в киното звучи абсурдно . 2| 7390 |30.11.2010 Внезапна любов "по италиански" за бг киното . 2| 8051 |28.12.2009 Днес е международния ден на киното . 0| 6958 |14.05.2009 Златната палма на киното в Кан зачака новия победител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads