Реклама / Ads
7| 6897 |25.06.2010 АРТ ДЖУНГЛА

В Операта искат оставката на Калудов

.
Калуди Калудов
Нов скандал тресе родната опера, след като трупата се разцепи, а противниковите лагери атакуват с писма културното министерство.
 

В едното филхармониците искат оставката на директора Калуди Калудов, в другите две изпълнителите от Операта бранят шефа си. Четвъртото е от хористка, която пък се жалва за неплатени командировъчни. Дали й парите за гастрола с "Аида" в Белгия и Холандия, но не й платили за пътя от Пловдив до границата и от границата дотук, пише „24 часа”.

Напрежението ескалирало на общо събрание преди дни, което се превърнало почти в линч на Калуди Калудов. Най-тежките обвинения срещу него са, че харчи пари за гастроли на чужди изпълнители тук, с което товари бюджета. За феста на Античния театър така пръснал големи суми, а постъпленията са малки. Приходите от билети, преведени на министерството в първите 4 месеца на годината, са само 6000 лв., посочват противниците на Калудов. И подчертават, че това поставя ОФД в списъка на най-губещите институции, което може да е повод за ликвидация.

Заради огромното напрежение изискахме точните текстове на жалбите без имената на подписалите се под тях, обясни зам.-директорът Стефан Велев. Вчера те бяха окачени на служебния вход.

Междувременно Калуди Калудов обяви, че преди 15 дни поискал сам да напусне. "Чувствам се като парче мърша сред огладнели псета - описа той. - Сложили са ме между чука и наковалнята и ме лашкат". Той нарече писмата смехотворни и вече гледа напред. Обяви, че свива максимално афиша на феста и е отказал в последния момент гастроли на чужди звезди, които вече си купили билети за България. Заради икономии не иска помощ от Бизнес експертния съвет и отлага проекта "Кармен" за догодина. Получил рамо от областния управител, но парите ще идат за разплащане с фирми, които вече са работили с ОФД. Няма да има походи до Пазарджик, струват скъпо, каза Калуди Калудов - премиерата на "Аида" той направи там поради липса на зала тук. Сега иска от режисьорите, които ще правят "Тоска" и "Риголето" наесен, да поставят заглавията в модерен дух за Античния с адаптация за Концертна зала.
Колективът е бесен, защото парите са с 20% по-малко. Прави са, но това не е заради мен, каза шефът на ОФД. Писмата с рестрикции от министерството не спират. Последното дава указания за 10% орязване на заплатите и съветва за гастроли в чужбина да се пуска неплатен отпуск.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7054 |25.06.2010 Българка развенчава печалната слава на "БГ-чадъра" . 0| 6114 |24.06.2010 Една година без Майкъл . 3| 7461 |23.06.2010 Цял свят ни завидя за Big Four, Rammstein продължава купона . 9| 38668 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads