Реклама / Ads
0| 6347 |20.02.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Паднете двуизмерно в Заешката дупка

.
Джони Деп
Заедно с The Best Damn Thing на Аврил и Джони Деп като Лудия Шапкар.
 

Ju_17

Почти 2 години след последния видео-клип на Аврил Лавин, The Best Damn Thing, излезе най-новият и дългоочакван клип на парчето "Alice", което е включено в саундтрака на филма "Alice in Wonderland". "Алиса в страната на чудесата" излиза на 5ти март (а официалната премиера е в Лондон на 25 февруари). В клипа Аврил е фантастична, фантастичен обещава да е и филмът.

„Алиса в Страната на чудесата“ е роман, написан в далечната 1865 година от английския белетрист Чарлз Латуидж Доджсън. Той обаче е по-популярен с псевдонима си Луис Карол. В романа е разказана историята на малкото момиченце Алиса, което пропада в заешка дупка и се озовава в приказен свят, който е населен със странни човекоподобни същества.

Фентъзи филмът пък е режисиран от Тим Бъртън и е адаптация по романите на Луис Карол за Алиса не само в страната на чудесата, но и в Огледалния свят. Използва техника, която съчетава живата актьорска игра с motion capture технология и stop motion анимация. Мия Василковска (австралийка, но със странно славянско име) е Алиса, а Джони Деп играе Лудият шапкар. На него тази роля му отива със сигурност най.много, а и съдейки по налудните образи, които той обичайно си избира, едва ли друг би се справил по-добре. Хелена Бонъм Картър е Червената кралица и Ан Хатауей, позната от "Дневниците на принцесата" и "Дяволът носи Прада", е Бялата кралица. Майкъл Шийн озвучава Белият заек, а Алън Рикман е гласът на гъсеницата Абсолем.

Занимателната индустрията, която не дреме, пуска редом с филма и новата си игра Alice in Wonderland, която е по мотиви от едноименния роман. Проектът е разработен от френското студио Etranges Libellules и ще излезе във версии за гейм конзолите Wii и DS на Nintendo, както и за персонални компютри. Пускането на играта е успоредно с премиерата на филма на Тим Бъртън. В разработка има версия на играта и за мобилни телефони.

Филмът ще се гледа във формат IMAX 3-D
, с други думи любителите на двуизмерния формат отново ще поставят очилата и ще паднат заедно с Алиса в заешката дупка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7418 |19.02.2010 Такеши Китано можел да стане престъпник . 1| 5866 |18.02.2010 Четирима кинаджии получават наградата на София . 1| 6220 |17.02.2010 МВР става меценат на българската култура . 9| 38607 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads