Реклама / Ads
8| 8354 |07.06.2011 АРТ ДЖУНГЛА

Продуцент на Б. Стрейзанд свали шапка пред Диана Експрес

.
в Чикаго
Много впечатления, много емоции, цяла книга, по-голяма от книгата на Митко Щерев, няма да ми стигне, да ги опиша, каза за Frognews.bg Максим Горанов.
 

Легендарната българска рокгрупа Диана Експрес се завърна от турнето си в Сащ и Канада преди броени дни. Рокаджиите в състав Максим Горанов, Младен Меченски, Валери Конов, Николай Кърджилов и Цветан Банов, долетяха от Торонто – последния от градовете, където се осъществи турнето им в рамките на фестивала на Българската култура и писменост, организиран от българската общественост в САЩ по повод 24 май.

Първият от концертите в страната на неограничените възможности беше в Чикаго, последваха Детройт, Вашингтон, Ню Йорк, Бостън и Монреал и Торонто, Канада. Концертите предизвикаха невероятен интерес от страна на българските емигранти в Северна Америка. В Ню Йорк бандата беше поканена на тържествен коктейл в българското консулство, където музикантите се срещнаха с оперната прима Ана Велева и Петер Блис, композитор, продуцент и изпълнител, чието студио се намира в Манхатън. При него са записвали артисти като Барбара Стрейзънд и NSYNC, той е и координатор на наградите Грами. На срещата той изказа възхищението от актуалното звучене и сценично присъствие на Диана Експрес, както и задоволството си от познанството си с членовете на групата.



В репертоара на групата
по време на турнето бяха включени представяне на парчета от новия двоен компакт диск „Площад Синева”, както и стари, незабравими хитове от близкото минало и любими български песни.

"Турнето беше страхотно! Аз по принцип съм си американофил и винаги съм слушал повече американски групи отколкото британски, а и поради това сме мечтали за концерт в Щатите, каза Максим Горанов за Frognews.bg. И сега направихме не концерт, ами турне, при това не в Щатите, а в Щатите и Канада. По-хубаво, здраве му кажи! Ами там и на улицата мирише на свобода. Много впечатления, много емоции, цяла книга, по-голяма от книгата на Митко Щерев, няма да ми стигне, да ги опиша: Чикаго (станахме спонсори на Ал Капоне), Детройт (пихме кафета в сградата на Дженерал Мотърс), Вашингтон ДС (не можахме да отделим време да се видим с Обама, но затова пък Младен пя рокендрол с градинарите пред Белия Дом), Ню Йорк, ах Ню Йорк (Симфони спейс на Бродуей). Питър Блис,един от комисията за наградите Грами, беше на концерта и остана очарован. Даже след това бяхме на кръчма и ме попита с какви струни свиря. И си държи новия ни албум в студиото. Купихме си оригинални китайски шапки и тениски със статуята на свободата. Нататък-Бостън (яви се Жоро с шестструнна бас китара и свири заедно с нас партията на челото в Душата. Публиката пощуря. И през цялото време имах чувството, че Том Шулц от групата Бостон е някъде наблизо. От там 500-600 км в Монтреал и същата вечер - концерт. Но както се казва,  луд умора няма. Докато накрая стигнем до Торонто. Залата на църквата Кирил и Методий, Максим озвучителят (баскитарист,мой връстник и на всичко отгоре с дълга коса и много свестен) и всички онези грейнали лица и сълзи в очите по време на концерта.Всичко това не се измерва с цифри и размер на хонорари.То е част от нас и ще го запомним завинаги", завърши Горанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9674 |04.06.2011 РМС-сист оценява картини на Батето, според 24 часа . 3| 8813 |04.06.2011 Отиде си големия ни художник Георги Трифонов . 11| 15226 |02.06.2011 Булката на Спасовден - еротично, българско и родно . 9| 38655 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads