Реклама / Ads
1| 7191 |28.06.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Раздадоха наградите на 31-ия кинофест в Москва

.
Руски филм взе голямата награда на пирключилото 31-во издание на Московския международен кинофестивал.
 

Голямата награда за най-добър филм - “Златен Георгий” отиде при "Петя на път към царството небесно" на режисьора Николай Достал.

Специалната награда на журито “Сребърен Георгий” бе присъдена на филма “Чудо” от режисьора Александър Прошкин. “Сребърен Георгий” за режисура ( с който миналата година си тръгна от Москва Явор Гърдев за “Дзифт”) е за мексиканското предложение “Пет дни без Нора” на Мариана Ченило. За най-добър актьор бе определен Владимир Илин за ролята си в “Палата номер 6” ( Русия). Призът за най-добра актриса е за Лена Костюк за участиетто й в “Мелодия за латерна”  ( Украйна). Най-добър филм в програма “Перспективи” е “Конфликтна зона”  ( Грузия) на Вано Бурдули.

За изключителен принос към световното кино бе награден Резо Чикидзе от Грузия. А приза на името на Станиславски, който се дава за особени постижения в актьорската кариера и посветеност в принципите на школата Станиславски е за изключителния руски актьор Олег Янковски ( за съжаление посмъртно – Олег Янковски напусна този свят на 20 май 2009 година).

Frognews.bg припомня, че българският филм “Раци” на режисьора Иван Черкелов бе един от 16-те в официалния конкурс на фестивала.За съжаление той не е сред призьорите.

В рамките на фестивала централно събитие бе програмата "Фокус" само с български филми, между които: "Писмо до Америка" и "Разследване" на режисьорката Иглика Трифонова, "Обърната елха" на Иван Черкелов, "Шивачки" на Людмил Тодоров, "Единствената любовна история, която Хемингуей не описа” на Светослав Овчаров и филма-омнибус “15” – създаден от 15 късометражни истории на съврменни български режисьори.

Рсукият режсьор Павел Лунгин бе председател на международното жури. Официалното закриване на Московския международен фестивал е с новия филм на Майкъл Ман “Обществени врагове”, който съвсем скоро ще се появи и по българските екрани. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6959 |27.06.2009 Тим Бъртън съживява Алиса от Страната на чудесата . 1| 8473 |26.06.2009 Мавзолей на ранните християни откриха в Сандански . 6| 6744 |25.06.2009 Дворец на Волжка България засечен от спътник . 9| 38609 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads