Реклама / Ads
1| 5252 |24.05.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Ретро трамвай-библиотека в София

.
Източник: БГНЕС
Тази сутрин от площад ”Възраждане” тръгна ретро трамвай-библиотека. Той ще се движи от пл. ”Възраждане” до пл. ”Журналист” и ще изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги.
 
В него ще има и библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат безплатна читателска карта за Столичната библиотека.

Инициативата "Пътувай и чети" по повод на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост е на Столичната община, Столичната библиотека, Центъра за градска мобилност, които заедно организират кампанията "Пътувай и чети".

Кампанията е създадена с цел да подкрепи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е това занимание да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване полезно и приятно.

За тази цел на няколко централни места в столицата ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги. Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. "Славейков", пл. "Гарибалди" и на изхода на метрото при Ректората на СУ /от страната на парка/. На посочените места всеки посетител ще може да получи от Столичната библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта.

Пунктовете ще бъдат отворени от 11:00 до 17:00 ч. от 24 май до 2 юни включително.

Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на 24, 25 и 26 май, както и на 1, 2 и 3 юни от 11:00 ч. до 15:00 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5167 |22.05.2017 Гл. архитект: Реституцията е тиктакаща бомба в София . 0| 4526 |22.05.2017 Вижте къде ще спира водата в София . 1| 4902 |20.05.2017 Издирва се 13-годишната Марияна от София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads