Реклама / Ads
0| 7130 |29.08.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Роджър Уотърс изкарва уикенда в България

.
Роджър Уотърс най-после ще разруши "Стената" и в България. Великият артист кацна малко след 00:30 часа тази нощ на летище "София". Той пристига у нас веднага след концерта си в Румъния и планува да посвети три дни от живота си на София. Днес ще вземе глътка въздух и ще се зареди с енергия преди грандиозния си лайв утре на националния стадион "Васил Левски".
 

През 1979 г. легендарният албум The Wall представя катарзисът на една рок звезда, но Роджър Уотърс е силно притеснен за медийните отзиви и за това как ще бъде възприета формата на неговия бунт. В днешния си вариант "Стената" се отнася много по-малко за самия музикант и много повече за недоволството му от злоупотребата с властта, пише в. "Стандарт".

Програмата на Джордж Роджър Уотърс, както е рожденото име на звездата, е доста претоварена. Щом отдъхне в хотела, той се отправя към лобното място на майор Франк Томпсън край софийското село Батулия. Там има паметна плоча за британския офицер, загинал у нас през Втората световна война само на 24 години.

След обед се очаква стартът на репетицията на Уотърс с 15-те деца, които изпълняват с него на сцената класиката Another Brick in the Wall. У нас момчета и момичета между 7 и 14 години, подбрани от няколко столични училища от хореографа Живко Желязков, се подготвят вече повече от месец във Волуяк. Роджър не само ще работи с тях, но и ще се снима и ще раздава автографи. Малчуганите най-много се вълнуват от неговото детство и как е станал толкова велик музикант. Роджър Уотърс усилено зубри български език, за да общува с хилядите фенове.

Целият екшън ще се върти на огромния мултимедиен екран, който е част от пищните декори на "Стената". "Поиска ни да дадем на български език няколко послания. Но кои от тях ще прозвучат, все още не е ясно. Не очаквайте редови рок концерт, в който се изпълняват песен след песен, накрая фойерверки и айде чао. "Стената" е концептуален албум, в който има дълбока философия - и всичко това е подчинено на страхотна визия и ефекти. Всичко е по-скоро страхотен театър", поясни Иван Несторов-Амебата вчера.

Главното действащо лице в шоуто е рок звезда на границата на лудостта. Той е разглезен, нещастен, арогантен и неуверен. Името му е Пинк Флойд и се подиграва с феновете си. Отказва да порасне, загубил е баща си във Втората световна война (също като Уотърс) и е травматизиран от злонамерен учител. Уотърс ще представи за първи път пред публика и нова песен - The Ballad Of Jean Charles De Menezes. Тя разказва истинската история за мъж, разстрелян от полицията в Лондон покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица по-рано тази година.

Очаква се шоуто, което ще започне към 20,30 ч, да продължи до към полунощ. В антракта Роджър Уотърс ще се срещне с 8 българи, които успяха да спечелят автограф от него чрез верните си отговори на загадки в медиите. Сред тях са и двамата щастливци, които отговориха на въпроса на "Стандарт"- Валери Спиридонов и Деана Илиева от София. Вратите на стадиона ще бъдат отворени утре още в 17,30 часа. Чадърите са забранени, носете си дъждобрани, съветват организаторите. Седящите билети вече са свършили. Все още има ценни хартийки на цени от 65 до 180 лева, но вече не се продават онлайн, а само в касите на Ticketpro.

Легендарният китарист и вокал води внушителна банда музиканти, сред които е и синът му Хари, който свири на клавишни, но в The Wall ще ни покаже уменията си на орган и акордеон. Освен Хари на сцената ще излязат цяла група изключителни професионалисти, сред които е Дейв Килминстър - признат за китарист на годината през 1991-ва. Барабанистът Греъм Брод пък е работил с Роджър по албумите Radio Kaos и Amused to Death, а през 2002 г. става член на бандата на Уотърс. Работил е и с Джордж Майкъл, Брайън Адамс и "Ролинг стоунс", свири във всички албуми на Тина Търнър от Private Dancer нататък. Екипът, който осигурява кетъринга, също е многоброен.

"Ще има специален бекстейдж, наподобяващ мини градче, където Уотърс и групата ще се подготвят за представлението и ще отпочиват. Там са гримьорните, баните, кухнята. До този момент не сме получили специални изисквания за желаната храна или напитки. Те ни казаха: "Дайте ни един бус и няколко човека да пазаруват в големите вериги. За останалото ще се погрижат нашите готвачи", разказа Амебата, един от организаторите на лайфа от "София мюзик ентърпрайсис".

Роджър Уотърс и бандата му няма да си тръгнат от България веднага след мегаспектакъла. Следващата спирка от турнето им е в белградската "Арена" на 1 септември.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11292 |28.08.2013 Предлагат хан Кубрат за светец . 0| 6843 |28.08.2013 Кинофестивалът във Венеция започва с "Гравитация" . 0| 7488 |27.08.2013 Вин Дизел със звезда на Алеята на славата . 4| 8210 |26.08.2013 "Непобедимите 3" ще летят с наш хеликоптер "Пантер"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads