Реклама / Ads
24| 12439 |20.03.2012 АРТ ДЖУНГЛА

Съветничка на Дянков "приживе" влезе в енциклопедия

.
Снежана Йовева Източник: Frognews.bg
Кабинетът на вицепремиера се оказа неизчерпаема ковачница на кадри. Богата се оказва банката с кадри на вицепремиера Дянков, след като негова съветничка бе включена в новоизлязлото биографично енциклопедично издание „100 Млади български учени” на болярската издателска къща „Веритас”.
 

 Става дума за  Снежана Йовева, съветник в кабинета на вицепремиера в Министерски съвет, която е представена в енциклопедията със своята академична биография. Вероятно това е и една от причините Дянков да я вземе в кабинета си, освен че Йовева е и от партийните членове в политическия му кабинет, редом с Ирина Велкова и Лиляна Улева. Според източници на Frognews.bg той се осланял на партийно доверените си дами по важните политически въпроси, които често обсъждали на семинари и обучения извън министерството.

 

Справка в енциклопедията показа, че Йовева е със солидно академично минало зад гърба си, с членства в международни и национални организации, с издадени научни книги, с ръководства на различни проекти. Явно тъкмо компетенциите й в областта на миграционната и интеграционна политика, българите в чужбина и образователните стратегии към тях са я вкарали и в банката от кадри на настоящото правителство. По информация от енциклопедията Йовева е била  началник на кабинета на министъра без портфейл Божидар Димитров, а по наши данни - даже е върнала бонуса си за краткото време, в което е заемала този пост. В свое интервю същият бивш министър, който се прочу като „поразяващата уста”, казва за нея, че е била „разумният балансьор” на идеите му, които той не успял да довърши поради преждевременното му отстраняване. Името й се свързва и с различни обществени, национално значими каузи за съхранението на българите по света като тези на неправителствената организация Фондация Българска Памет и др.

 

Кабинетът на Дянков впрочем се оказва неизчерпаема ковачница на кадри, освен Йовева, оттам излиза и новоназначеният експерт по кризи съветник Ивайло Георгиев, който отскоро управлява зала „Армеец”, станала „горещ картоф” за премиера. Друга съветничка там е авторката на прословутата административна реформа Лиляна Улева. Известно е, че и бившата зам.-министърка на здравеопазването Гергана Павлова  бе прибрана по бащински при Дянков след оставката й, което е ясен знак, че той знае да обгрижва своите кадри. Остава само любопитния  въпрос затова дали екипът на Дянков и самият той ще имат политическо бъдеще, за което заявките са недвусмислени, въпреки спорадичните твърдения на вицепремиера, че следващият финансов министър ще е друг. Което не означава, че Дянков няма да има друга роля. А оставащите до края на този мандат месеци ще индикират бъдещето.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 7962 |19.03.2012 Гаф: Вежди кани покойната Гена Димитрова в Москва . 1| 7063 |19.03.2012 Кой грабна наградите на София Филм Фест 2012? . 33| 12195 |15.03.2012 Инфаркт погуби фаворит на “България търси таланти” . 9| 38683 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads