Реклама / Ads
33| 15826 |09.04.2011 АРТ ДЖУНГЛА

И старите ни моми – най-нещастни в света

.
Неомъжените българки са сред най-нещастните и депресирани жени в света. Подобна нерадостна съдба споделят и жителките на САЩ, Бразилия и Мексико. Родните стари моми са споменати в мащабно изследване на университета в Кьолн, обхващащо 22 000 души от 28 страни, цитирано от английския Daily Telegraph.
 

Учените проф. Детлеф Фетхенхауер, д-р Томас Шльосер и Олга Ставрова анализирали колко щастливи са хората в зависимост от начина им на живот, традициите на страната и семейното им положение, пише Новинар.

Те са установили, че неомъжените представителки на нежния пол са нещастни, дори да делят общ покрив с мъж. Причината за това е, че обществото не одобрява, че не са успели да се оженят. Особено драматично е положението в държави като нашата, където момичетата непрестанно са одумвани, че все не могат да "излъжат" някой мъж и да му надянат халката.

Подобен проблем не съществува в Норвегия, Швеция и Холандия. Там на дамите въобще не им пука дали са омъжени или свободни - и в двата случая самочувствието и щастието им не се повлияват от този факт.

В страни като България социалните норми са свързани с определени очаквания към жените и на безбрачието не се гледа с добро око, уточняват учените. Старите моми се възприемат едва ли не като нарушители на установения модел - все едно да предредиш някого на опашката или да не отстъпиш място на възрастен човек в трамвая. При ергените не било така, защото мъжете се доказват чрез печелене на пари и семейният им статус бил без значение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 39711 |30.03.2011 Франсиско Гоя – последният от старите майстори и пръв от модерните . 12| 10464 |20.12.2010 Болярка грабна приза за най-красиво момиче в САЩ . 1| 6300 |18.08.2010 Паника обзема момичетата заради Blondie

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads