Реклама / Ads
1| 6182 |31.07.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Стартира Фестивал на бразилската култура

.
За втора поредна година Варна ще бъде домакин на фестивала на бразилската култура, който ще се проведе от 1 до 7 август. Новината оповести на пресконференция бразилският посланик у нас негово превъзходителство Пауло Воловски и почетния консул на Бразилия във Варна Михаил Михов.
 

Основен организатор на събитието е Министерството на външните отношения на Бразилия в лицето на посолството на страната в България. Пауло Воловски изрази надеждата, че събитието ще се превърне в традиция. Той допълни, че за него е специално удоволствие това, че фестивалът се организира именно във Варна, защото това е неговият любим град в България.

Воловски каза още, че фестивалът тази година ще бъде малко по-малък спрямо предходното издание, защото поради кризата бюджетът в известна степен е ограничен, а и е бил гласуван едва през май, което е съкратило и времето за организиране на мероприятията. Михаил Михов уточни, че настоящата програма е по-сбита, но достатъчно и дори по-силна от миналогодишната.

Официалното откриване на второто издание на фестивала ще се проведе от 21.30 часа утре на сцената на Летния театър с изпълнения на самба и боса нова на група музиканти и Певицата Фабиана Коза. Перкусионистът Клаудио Крон ще зарадва почитателите си с изпълнения от 10.30 часа на 2 август на сцена "Раковина” в Морската градина и в двора на Археологическия музей от 10.30 часа на 3 август, от 16.00 часа на 4 август и от 20.00 часа на 5 август.

Със същия начален час на следващия ден, Крон ще поведе от входа на Морската градина шествие по улиците на Варна. На 3 август във Фестивалния и конгресен център от 18.00 часа ще бъде открита седмица на бразилското кино, а от 19.30 часа в двора на Археологическия музей ще се проведе концерт на един от водещите бразилски камерни оркестри – "Солистас де Лондрина”.

На 5 август ще бъде представена и двуезичната книга с поезия на Андерсон Брага Хорта "Елегия за Варна”, Преведена на български език от Румен Стоянов, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски”. По време на фестивала ще бъдат представени и подбрани традиционни за бразилската кухня ястия, които ще бъдат приготвени от майстор-готвача Мара Алкамин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7375 |23.07.2009 Български филм отива на фестивал в Австралия . 7| 8805 |21.07.2009 Чалга-културата - българска специфика . 1| 11297 |09.07.2009 Екофорум „Зелена вълна – 21 век” стартира в Копривщица . 0| 5822 |06.07.2009 Театър за малки и големи стартира в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads