Реклама / Ads
0| 10029 |22.06.2009 АРТ ДЖУНГЛА

Театрални празници “Перперикон 2009” стартираха в града на древните траки

.
От 22 до 30 юни Кърджали за пореден път е домакин на Международения фестивал "Перперикон 2009". Деветото издание на феста ще бъде открито с мега-спектакъла на Нешка Робева "Арамии" на спортна площадка "Арена Спартак" тази вечер.
 

В седмицата на Еньовден родопския град ще събере на едно място известни творци от страната и чужбина. Тук ще си дадат среща различни изкуства - театър, музика, кино.

В афиша на театралните празници са включени няколко спектакъла - "Сънят на Гогол" на ТР "Сфумато"- София, "Хамлет" от У. Шекспир на ДКТ "Д.Димов"-Кърджали, "Комедията българска" на ДТ-Казанлък, "Златната мина", постановка на М. Куркински на ДКТ "Иван Димов" -Хасково.

Един от гвоздеите в програмата на фестивала е концертът на Йълдъз Ибрахимова, с който емблематичната джаз певица започва турнето си в България. Почитателите на нейното изкуство ще могат да чуят и най-новите парчета от последния й албум "Back to my love".

По време на културното събитие в Кърджали ще се състои премиерата на играления филм "Козелът" на режисьор Г. Дюлгеров.

И тази година ще бъдат връчени награди за принос към европейското и българското изкуство "Златен Перперикон". Това ще стане на специална церемония, която по традиция ще се състои в тронната зала на двореца Перперикон. Трима творци са сред номинираните, а техните имена ще бъдат обявени непосредствено преди 27 юни.

Досега престижните отличия са получили проф. Стефан Данаилов, Йълдъз Ибрахимова, Харолд Пинтър, проф. Марко Семов, Светлин Русев, Антон Дончев.

Фестивалът "Перперикон 2009" се организира с подкрепата на МК, Община Кърджали, Сдружение "Перперикон - Мелпомена", ДКТ "Д.Димов", други спонсори. И се провежда под патронажа на президента на България Георги Първанов.

Входът за всички спектакли и концерти е безплатен. Билети се продават единствено за "Арамии" и концерта на Йълдъз Ибрахимова. Домакин на културните прояви е ДКТ "Д. Димов" – Кърджали. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 14265 |20.06.2009 Максим Бехар: Не е достатъчно да си № 1, а трябва да си три пъти № 1 . 1| 6729 |19.06.2009 Стоянка Мутафова се сбогува с театъра . 2| 9567 |19.06.2009 Пийте бре, маскари!, възпитавал чорбаджи Марко челядта си . 9| 38657 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads