Реклама / Ads
0| 7467 |12.02.2010 АРТ ДЖУНГЛА

Тhe Pomorians забиват в София; после и в други градове

.
Тhe Pomorians
Групата презимува на родния бряг; сега донася горещи летни ритми и нов албум в София.
 

Меломаните и почитателите на морето и нестандартните ритми вкупом имат повод да пренесат лятото в зимна София. Тази вечер в клуб "Тукан" групата "The Pomorians" ще забият здраво пред почитателите си, които принципно са свикнали да следват горещите им ритми на плажа, близо до топлото лятно море. Тази година по изключение Янко Бреков и компания направиха своето голямо българско завръщане и след години по света, презимуваха край родното море. За Frognews.bg Янко Бреков разказа, че е имал нужда да разреди напрежението, трупано през годините в Холандия, където пребивава, и да се върне към корените си в родното Поморие.

Новият проект на групата “АРТЕРИЯ” от няколко години се нарича "The Pomorians" и меломаните у нас следят с възторг техните участия. “АРТЕРИЯ” всъщност е групата, за която меломаните твърдят, че е поставила началото на българския хард-кор. Първият им концерт е на пристанището в Поморие на 22 август 1989 г. През 1993 Riva Sound издаде на касета първия им официален албум “Луди работи”, а през 1995 излезе и вторият “Жълтопепелява скука” от Wizard. През 1996 към основателя на АРТЕРИЯ Янчо Бреков (китара и вокал) се присъединяват басистът Николай Хубенов “Хуби” (преди това в Карцер) и барабанистът Деян Монев “Чико” (от Реквием). Те тримата заедно заминават за Чехия с идеята да свирят, пеят и да се препитават тъкмо като музиканти. На запад днес те са по-известни, потвърждавайки максимата, че „никой не е пророк в собствената си родина”.

Група "Тhe Pomorians"` е създадена в лятото на 2007 година от френски продуценти с идеята да популяризират българската, балканската и етно музиката със смесица от реге и рок в цялата Западна Европа. Янко Бреков и Красимир Керкинов записват албум във френските Алпи, в Швейцария и в части на Холандия. Новият им албум беше записан на родна земя от Давид Тузо (единият от френските продуценти) през октомври 2009 година.

Работното заглавие на новия им албум е "Тук и Там" (симптоматично и автобиографично); той включва парчета в Balkan Swing i Regge стил. Миналото лято `The pomorians` прибавиха ново допълнение към групата - барабаниста - Тихомир Люцканов (Ламята) от екс Artery и екс Nekromacer.

През предстоящата година триото ще има участия на Слънчев бряг от средата на май до края на септември. Преди това обаче феновете им ще имат възможност да посетите концертите на `Тhe Pomorians` в Стара Загора (на 11.02.-клуб Djem), в София (12.02. - клуб Тукан), в Пловдив (13.02 - клуб Петното), в Бургас (19.02 - клуб Бизар и 26.02.- При Акулите), в Сливен (05.03.-клуб Тангра).

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 10972 |11.02.2010 Бившият културен министър става собственик на МОЛ . 0| 5467 |11.02.2010 Започва 60-то, юбилейно Берлинале . 4| 6144 |10.02.2010 Представят тоталитарното изкуство в музей . 9| 38714 |25.01.2013 Владимир Висоцки и любовите му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads