Петък, 19 Октомври 2018, 02:33
Frognews
0| 3606 |04.12.2017

„​​ВЕЧЕРЯЙ С МЕН. 50 френски тайни за забавно хапване“ от ​​Елизабет Бард.

.
„Вечеряй с мен“ ще добави нотка joie de vivre не само в кухнята, но и в живота ви! Авторката на „Обяд в Париж“ и „Пикник в Прованс“ отново ни предлага завладяващ и изпълнен с остроумие мемоар.

След повече от 15 години готвене, чрез приятелите си и елегантната си свекърва французойка, Елизабет Бард е събрала съкровищница от кулинарна информация, която коренно променя собствените ѝ навици към по-добър живот.

 

Елизабет Бард разказва за отношението на французите към храната, за начина им на хранене – например как французойките запазват елегантната си фигура, как се хранят бременните жени, кога се сервира сиренето, защо французите не одобряват да се храним „на крак“, колко е важен за тях билковия чай и т.н.

 

С полезни съвети и лесни за изпълнение рецепти Елизабет Бард въвежда читателите в очарователния свят на френските кулинарни и житейски тайни. Разкрива ни как да се храним и живеем по-добре, кои са петте най-важни готварски инструмента на французите, както и 15-минутните ястия, популярни в цяла Франция. Книгата съдържа и съвети за родители – защо френските деца ядат много зеленчуци и как да научим нашите да бъдат като тях.

ЗА АВТОРКАТА

Елизабет Бард е известна американска журналистка, която от дълги години живее във Франция. Кореспондент е по теми​ пътешествия, изкуство и кулинария на „Ню Йорк Таймс“, „Интернешънъл Хералд Трибюн“ и други издания.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Ням френски филм обра "Оскарите" 2| 6609 |27.02.2012 . За интелигентни: Дечко Узунов и френски книги в зала "София" 2| 10882 |21.04.2010 . „Тайните на телевизията” на Кеворк – изпитание на чувствата 25| 10919 |17.12.2009

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах