Реклама / Ads
0| 4970 |13.12.2016 АРТ ДЖУНГЛА

Започна Коледният панаир на книгата

.
Повече от 200 участници от България и чужбина ще представи тази година Софийският международен панаир на книгата, който започна днес в НДК. Литературното събитие ще продължи до 18 декември, съобщават организаторите от асоциацията ”Българска книга”.
 
Още през първия ден от изложението ще има литературни срещи на сцената на културната програма на ет. 3, западно крило. В 16.00 ч. посолството на Аржентина у нас ще почете паметта на един от великите класици на 20-ти век - Хорхе Луис Борхес - 30 години от смъртта му.

Повече от 60 премиери ще се състоят в рамките на панаира, като на сцената ще гостуваt известният португалски писател и журналист Жозе Родригеш душ Сантуш и турският автор Мурат Гюлсой. В специализираната програма присъства среща с гостите от щанда на Китай, които ще представят информация за книжния пазар, тенденции в местното книгоиздаване и търговията с книги, а също и съвети за сътрудничество с китайския бизнес.

В програмата са предвидени и събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, множество срещи с автографи, изложба и библиотека на авторски книжни проекти до сцената на ет. 3.

Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект "Златен лъв". Тя ще бъде връчена на 16 декември в 20.30 ч. в литературния клуб "Перото".

За четвърта година панаирът посреща Софийския международен литературен фестивал, който се фокусира върху изключително актуалните теми миграция, идентичност, граници и принадлежност. Фестивалът ще представи 11 автори в чуждестранната си програма. Сред тях е Илия Троянов, чийто последен роман "Власт и съпротива" беше сред 20-те книги, номинирани за най-добър немскоезичен роман на 2015 г. Събитията на фестивала ще се състоят на сцената на Мраморното фоайе, ет. 2 на НДК, съобщават от БТА.

На традиционния етаж, посветен на чуждестранните участници в панаира (ляв полуетаж), ще са разположени щандове с книги от Иран, Испания, Италия, Китай, Румъния, Русия, Турция и Унгария.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5407 |31.05.2016 „Дипломатическа енциклопедия“-3 с премиера на Панаира на книгата . 1| 5333 |16.05.2016 На 20 май очаквайте книгата на Джени Колган ”Книжарница на колела” от издателство ”Слънце” . 0| 5245 |22.03.2016 Започнаха снимките на мащабен проект за християнството по български земи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads