Реклама / Ads
12| 11675 |08.06.2008 ЧЕРНО И БЯЛО

Ако нямате кабелна – споко! Мачовете от Еврото се предават и онлайн

.
Ако нямате кабелна или цифрова телевизия и не хващате Диема, то пиратските сайтове отдавна са се погрижили за футболните фенове, които могат безплатно да гледат Евро 2008 в нета.
 

“Обществената” държавна телевизия БНТ тази година за пръв път не успя да закупи правата на Европейското първенство по футбол. Най-очакваното футболно събитие след световното от вчера може да бъде гледано по Диема. Телевизията обаче не се излъчва ефирно и по този начин зрителите, които карат само на антена, са длъжни да ходят по комшии, приятели, барчета и квартални гаражи. Там обаче повече се набляга на коментара и на “мъдрите мисли”, които бълват разбирачите, от колкото на насладата от самата игра. Писва ви още на самото откриване и се прибирате вкъщи. Щраквате спортни новини, за да зърнете поне репортаж на спокойствие – там обаче казват 3 думи за откриването и продължават с много по-интересното нападение на фенове на ЦСКА над БФС. Какво ви остава? Да седнете и да зяпате традиционните предавания на ефирните телевизии.

Споко, не се отчайвайте. Има доста рационално решение на проблема ви. Интернет-хакерите, колкото и поразии да правят, този път са свършили доста полезна работа, като са пуснали в сайта https://www.free-live-tv.info/page.php?44 предаване на мачовете на живо. Те са оставили на вас само да си купите биричка, да се настаните удобно и да влезете в нета напълно безплатно – без кабелни, без държавни “обществени” телевизии и без досадни викачи, разбирачи и пр.

P.S. За да увеличите екрана на плейъра в сайта – натискате 2 пъти. Ако пък интернетът ви е прекалено бавен, може да следите само резултата и статистиките от мача на www.livescore.com .

"Бизнесът си е бизнес", Диема е успяла да закупи правата над Евро 2008. Но от морална, та дори и от чисто човешка гледна точка БНТ постъпи доста некоректно към близо половин България, която си плаща данъци, за да съществува тази телевизия. Нормално е, след като статутът й (поне на хартия) е "обществен", тя да обслужва потребностите на всички. 3 млн. футболни и спортни фенове, които никак не са малка част от това общество. Те също са платили своя данък, част от който отива за БНТ, за излъчване на Евро 2008, за цялостно предаване на Олимпийските игри в Пекин, а не само на най-интересното. Те едва ли са си дали парите, за да гледат сериала "Отдаденост" по време на мачовете в 19.00 ч Хърватска - Германия и Чехия - Португалия. Както ви показахме, винаги може да се намери решение. Но как ще обясните на един пенсионер, който живее на село и няма кабелна нито цифрова телевизия. Къде ще гледа мачовете? На лаптопа си може би, или ще ходи до близките градове заради всяка футболна среща. Проблемът си е изцяло негов.

Очаквайте скоро полезни съвети за това, къде в интернет може да гледате и Формула 1, тъй като от следващия сезон тя ще се предава по неефирната телевизия ТВ7, която я измъкна от националната БТВ изпод носа.

Васил Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5543 |03.06.2008 Защо Freedom ще победи „чисти ръце" . 17| 6353 |29.05.2008 Дебилни тв реклами внушават колко сме дефектни . 20| 9672 |27.05.2008 За българската журналистика – с отвращение и разбиране . 11| 5976 |13.05.2008 Наши дипломати в чужбина плачели да бъдат прибрани в куфар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads