Реклама / Ads
1| 5595 |11.07.2007 ЧЕРНО И БЯЛО

Г. Гергов и Р. Петков в медийна „тука има - тука нема" новина

.
Бордът по туризъм се разпада. Тази новина присъства във всички бизнес страници на медиите днес. Става дума, че това как петима членове на Управителния съвет напускат Националния борд по туризъм дни преди третото общо събрание на сдружението. Освен Соня Колтуклиева, която на 25 юни заяви желанието си да напусне борда, вчера от него се оттеглиха Ветко Арабаджиев („Виктория груп"), Лю
 
Те излизат от организацията, разочаровани от авторитарния стил на Георги Гергов, председател на НБТ. Петимата членове на УС на борда смятат, че сдружението се е превърнало в трамплин за кариеристични амбиции и политически домогвания, вместо да отстоява обществения интерес в туристическата индустрия.

Всеки ще каже, да новина си е отвсякъде. Най-малкото защото претендираме да сме туристическа държава и каквото и да се случва в бранша е от значение. Затова огромният интерес към новината бе понятен.

Новината обаче не е новина в двата най-големи вестника „Труд" и „24 часа". За разцеплението в Борда нито дума. Което ни кара да си мислим, проследявайки „теченията" на двата вестника, че за бизнесмена Георги Гергов там важи правилото: „или добро - или нищо".

В същото време в „Труд" и „24 часа" има новина, която отсъства в повечето от останалите медии. Става дума за това, че вътрешният министър Румен Петков е получил благодарствено писмо от Сикрет сървис за перфектната охрана по време на посещението на американския президент Джордж Буш в София на 10 и 11 юни.  Браво. Очевидно нашите служби са си свършили професионално работата. Но нали това им е работата? Освен това има една малка подробност: благодарствени писма с почти същия текст са получили още 6 вътрешни министри и правителства в Европа. Това са Чехия, Германия, Полша, Италия, Ватикана и Албания. Защо точно те? Много просто - тези страни посети Буш по време на европейската си обиколка преди месец. Не го ли гръмнат - следват стандартните писма, които са просто бон тон. За някои наши медии обаче това е събитие.

Може да не разбираме много от журналистика, но ни се чини, че става дума за нещо друго. Само така ни се струва, защото може и да не е така... "ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7120 |08.07.2007 Румен Петков между Маркс, насилието и епикризата . 7| 6038 |03.07.2007 Гарван или щъркел свалиха самолет: лятната закачка между „24 часа" и „Труд" набра скорост . 3| 15950 |02.07.2007 Гарван и щъркел в "24 часа" и "Дневен Труд" спорят кой приземи американски самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads