Реклама / Ads
12| 6353 |27.06.2008 ЧЕРНО И БЯЛО

Напълно обратна държава

.
Както и да го погледнеш - нашата държава е обратна! Което при другите държави е еди как си, при нашата държава е точно наобратно. Ето, да речем, когато в другите държави наближи Коледа, там намаляват цените. Коледни намаления го наричат.
 

При нас е точно обратното. Цените се вдигат!  Впрочем в нормалните държави намаляват цените и преди Великден! А в нашата обратна държава и преди Великден ги вдигат. Преди Коледа - на свинското, преди Великден - на яйцата!

В нормалните държави контрабандистите пренасят контрабандна стока през границата, а граничната полиция и митничарите ловят контрабандистите и ги вкарват в затвора.

При нас не става така. При нас граничната полиция и митничарите пренасят контрабандна стока през границата, а контрабандистите им плащат, за да могат да пренесат нещичко и те. В крайна сметка в затвора не влиза никой. Кой да влезе в затвора?! Все свои хора, кого да жертваш?!

Е, не е ли обратна държава това?

В нормалните държави градският транспорт има задачата да обслужва гражданите. В нашата държава гражданите имат задачата да обслужват градския транспорт. Да чакат на спирките, колкото трябва и да плащат, колкото им кажат.

И това ако не е обратна държава...

Като казах за градския транспорт, неминуемо се сетих за топлофикацията, за водоснабдяването, за телефоните, за тока...

Да обяснявам ли, че и в тази връзка сме обратна държава?

Топлофикацията те задължава да слагаш топломер на запечатан радиатор, водоснабдяването ти взема пари за дебита на Перловска река, Владайска река, река Велека и река Ропотамо. От следващата година ще плащаш и за водата в река Искър. А за ток плащаш така, сякаш не живееш в гарсониера, а в замъка "Ла Брюе" и във всяка зала на замъка си включил по три печки "Лъч" и по два радиатора "Делонги".

Особено, изключително обратна държава сме по отношение на здравеопазването.

В някои други държави, чувал съм, като се разболееш, ама тежко се разболееш, лекарят събира консилиум и пита колегите си: "Какво да правим сега?"

Тук, дори и леко да се разболееш, лекарят те гледа в ръцете и те пита теб, лично, никакви консилиуми: "Е, кво ше праим сега?"

Абе, това лекар ли е или е катаджия?!

Обратна държава, аз какво ви говоря!

gei_parad.jpg

И при всичко казано дотук, нашите родни български гейове, се оплакват, че били дискриминирани, че у нас имало лошо отношение към обратните, та затова правят гей паради и настояват за повече толерантност!

А, стига бе! Тя, цялата ни държава обратна, за какво лошо отношение може да става дума?! И накъде повече толерантност от това?

 

Димитър Бежански

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9825 |27.06.2008 Глобален ли ще е "глобалният символ на България"? . 7| 5503 |25.06.2008 Потребителските права трябва да се търсят, вместо да се „реве” . 112| 12966 |23.06.2008 А съдията - педераст! . 13| 5916 |21.06.2008 Лъжливото другарче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads