Реклама / Ads
152| 43639 |09.08.2011 ЧЕРНО И БЯЛО

Планът Ран-Ът

.
Ричард Ран
Поредица от политици и икономисти от близкото минало погребаха България или поне се опитаха да го сторят. Защото зловещият им план не сработи напълно. Не докрай. Най-малкото, защото целта им да намалят българите с 3 милиона не се осъществи изцяло.
 

Но да започнем отначало.

Десетоноемврийските превратаджии, водени от Андрей Луканов, в качеството му на министър-председател през 1990 г., извиква в България една камарила от американски идеолози, икономисти и мениджъри под егидата на Националната камара на САЩ и им възлага да разработят пакет от реформи за преминаване от социализъм към „демократичен капитализъм” у нас.

Ръководители на проекта от американска страна са Ричард Ран и Роналд Ът, поради което целият проект става известен като „Планът Ран-Ът”. От българска страна участват 29 икономисти и висши правителствени чиновници, ръководени от проф. Иван Ангелов – икономически съветник на Луканов, после на Станишев.

Сред тях са д-р Венцислав Димитров – бъдещ депутат от СДС; д-р Иван Костов – бъдещ премиер на България, сега лидер на ДСБ; Емил Хърсев – банкер; д-р Димитър Иванов – икономически съветник на двама президенти – на бившия Стоянов и на сегашния Първанов; Атанас Папаризов – министър, депутат от БСП; д-р Иван Пушкаров – бъдещ министър и депутат от СДС; проф. Стефан Стоилов – министър, бъдещ депутат от БСП; проф. Тодор Вълчев – бивш директор на БНБ и виновник за финансовите пирамиди и фалити на десетки банки; Огнян Пишев – бивш посланик в САЩ; Димитър Костов – зам.-министър на финансите в Лукановото правителство, впоследствие банкер, и други.

Разработеният проект е в обем от 600 страници и е безпрецедентен в световната практика с безумна 100% приватизация и тотално налагане на свободен пазар без дори минимална намеса на държавна регулация. Отпечатаният план е раздаден на всички депутати, но чак до 2000 г. посветените си мълчат, че към него има и поверителна част. Това става ясно, когато до нея се добира известният журналист Георги Тамбуев. Ето какво пише той за програмата Ран-Ът, в съгласие с която започва българският „мирен преход“ към гробищата:

„Чета я и косите ми настръхват. Все едно чета Откровението на Йоан или предсказанията на Ностарадамус за Апокалипсиса...

Очаква се невиждан глад

Българинът все по-трудно ще се изхранва. На пазара ще се появят всякакви ментета. Най-уязвимата част от населението – децата и възрастните, ще получават тежки хипотрофични увреждания от системното недояждане. Непрекъснато ще се увеличава дистанцията между цените на стоките и заплатите… покупателната способност на населението неспирно ще спада и ще стигнем нивото, нужно само за биологично оцеляване.

Ще се появи безработица. Предвижда се нивото й да достигне около един милион. Най-квалифицираните млади българи ще напуснат страната. Ще възкръснат отдавна погребани болести… Всички тези „благини“ могат да породят силни обществени сътресения. Затова трябва да се въвеждат постепенно, като се държи непрекъснато сметка за прага на издръжливостта на народа.

Мизерия, глад, болести, нищета – това прокобва поверителната част от плана Ран-Ът. Да работиш за осъществяването на този план, значи да станеш палач на собствения си народ. Признавам, че ако ме блъснеше кола, нямаше да ме разтърси така, както ужасяващата картина на Прехода. Американските специалисти и българските експерти ни казват в очите какво ни чака“.

Е, не успяха съвсем, все още не сме измрели до 5 милиона. По-жилави се оказахме, а касапите – по-некадърни, отколкото американците очакваха. Вижте ги в черната ни фотогалерия, разгледайте ги добре. Те знаеха какво се готви на България още отпреди 21 години, а голяма част от тях и до момента са във властта!

Валентин Фъртунов (desant.net)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6698 |07.08.2011 Интернет-на 20 години; през 2040 г. става вече отживелица . 106| 42340 |02.08.2011 ДАНС разполага с компроматни голи снимки на Мая Манолова и Първанова? . 14| 17110 |29.07.2011 Николай Русинов: Натискахме се с Яна, не ми стана, пушихме трева и заспах . 53| 22395 |28.07.2011 Сензация: Майкъл Джексън бил Македонец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads