Реклама / Ads
13| 7737 |05.02.2012 ЧЕРНО И БЯЛО

Внимание! Времето готви още изненади!

.
Шофьори се оплакват от непочистени пътища, автомобили пъплят по снега. Положението се усложнява още повече през следващите дни.
 

Затварят се пътищата към Витоша заради необходимостта от механизирано снегопочистване, съобщиха от Столична община. Снегът на парцали от тази сутрин създаде значителни трудности. Почистващите фирми работят непрекъснато.

 

Кметът Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова да бъде пренасочена техника за почистване на пътни участъци в София.

В момента снегорините работят по почистването на Околовръстен път, Северна дъга, Ботевградско шосе и Черни връх. Вследствие на обилния снеговалеж и ниските температури, пътната обстановка в столицата е усложнена, алармират от Столична община.

 

Автобус номер 107 заседна в снега сутринта преди Боянска църква в Бояна и чака 20 минути да го изтеглят екипи на снегопочистващите фирми. Припомняме, че премиерът Б. Борисов имаше намерение да покаже на държавния секретар Х. Клинтън именно Боянската църква, след като от Сикрет сървис, че слизането й в метрото няма да е подходящо.

 

Заради обилния снеговалеж и минусовите температури Столична община призовава шофьорите да излизат на пътя само с изправни и добре оборудвани за сезона гуми, както и да карат със съобразена с пътните условия скорост. Пътувания да се предприемат само ако е наложително.

Сложна ще е метеорологичната обстановка в страната в следващите дни, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Още от днес в западната половина от Дунавската равнина и Софийско ще превалява сняг и ще се увеличава снежната покривка.

От Плевен на изток до Лудогорието включително ще вали дъжд при отрицателни температури, образувайки поледици. Из Южна България ще вали дъжд, а при положителните температури снежната покривка под 1500 м н.в ще се топи увеличавайки речния оток.

През нощта и утре до обяд явленията ще са в приблизително същите географски райони при запазваща се интензивност, но започвайки от след обяд и през нощта срещу 7-ми февруари ще се активизират, продължавайки и във вторник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7477 |31.01.2012 Ще ли ги стигнем словенците?... Nikako ne bo zgodilo*! . 36| 12100 |23.01.2012 От 10 г. тайните ни служби не са хванали шпионин . 66| 24367 |19.01.2012 Гафовете на Гоце в две петилетки . 11| 13148 |17.01.2012 България плаща €7000 на пандизчия, пикаел в кофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads