Реклама / Ads
0| 6712 |05.08.2017 ЕТНО КАЛЕНДАР

Стотици чужденци на гроба на Ванга

.
Рупите
Стотици миряни от страната и чужбина ще бъдат тази събота на гроба на пророчицата Ванга в комплекса в местността Рупите. Те ще дойдат, за да почетат паметта на ясновидката, която си отиде от този свят на 11 август 1996 година. За 21-годишнината от нейната кончина ще пристигнат по традиция много руснаци и гърци, които са на ваканция в България.
 
Македонци също масово минават границата, за да почетат пророчицата. Свещеник ще отслужи панихида и заупокойна литургия на гроба на Ванга до храма й "Света Петка Българска".

„Специални покани не сме отправили до никого. Всеки е добре дошъл. Ще има хора от цялата страна. Някои пристигат още в петък и нощуват в района. Идват чак от Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, много са посетителите от София, Перник, Благоевград и Кюстендил. На гостите ще се раздаде постна храна, тъй като е Богородичен пост", казва управителят на комплекса Серафим Иванов.

Рупите отдавна са притегателен център за поклонници. Тук Ванга приемаше болните и отчаяните в последните 25 години от живота си. За да ги излекува и да им вдъхне надежда. "Тя бе светица, без нея осиротяхме. Успя приживе и храма "Св. Петка" да вдигне, та да има къде да се помолим за здраве и благоденствие", твърдят местни хора. Още сутринта стотици миряни ще напълнят църквата.

С всяка изминала година посетителите тук се увеличават, което е доказателство, че Ванга няма да бъде забравена никога, категорични са служители на комплекса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5556 |02.08.2017 Борисов поднася венец на гроба на Гоце Делчев . 0| 5191 |27.07.2017 Заев и Борисов ще ходят заедно на гроба на Гоце Делчев в Скопие . 3| 5766 |21.07.2017 Над 3000 чужденци вече работят по Черноморието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads