Чужденците се облизват за пиле с ориз
1. Пиле с ориз: Най-голям процент от анкетираните чужденци, споделят, че българското ястие, което най-много им допада, е пиле с ориз. То се приготвя изключително лесно и е подходящо както за обяд, така и за вечеря. Присъства във всички менюта на заведения за бързо хранене, така че, ако не ви се готви, може лесно да го намерите - вкусно и топло, посочват от foodpanda, цитирани от "Дарик".
2. Качамак: Традиционно българско ястие, разпространено на Балканите и в Мизия. Приготвя се от царевичен грис или едро смляно царевично брашно. Качамакът заема второ място в списъка на любимите български ястия, които консумират чужденците у нас.
3. Шопска салата: Шопската салата е най-поръчваната от всички салати в менютата на ресторантите. Апетитна и лека, тя се нарежда на трето място сред любимите български храни за чуждестранните посетители.
4. Пълнени чушки: Това е едно от най- традиционните ястия от българската национална кухня, което има много разновидности. Най-популярните са: пълнени чушки с ориз и кайма, пълнени чушки със зеленчуци, пълнени сушени чушки с праз лук и ориз, пълнени чушки със сирене и яйца. Анкетираните посочват, че предпочитат варианта с ориз и кайма.
5. Сарми: Въпреки че сармите идват от азиатската кухня, те се водят за част от българската национална трапеза. Ястието се консумира основно през зимните месеци. Заема пето място в класацията.
6. Баница: Традиционната българска баница се приготвя с точени кори, яйца и сирене. Въпреки че съществуват различни вариации за плънки (сладки и солени), традиционната си остава най-обичана.
7. Цедено кисело мляко със сладко: Киселото мляко е запазената марка на нашата кухня. То е леко, вкусно и разхлаждащо, особено когато е домашно и е гарнирано със сладко. Нарежда се на 7-о място като определено е единственият посочен десерт в анкетата.
Моля, подкрепете ни.