Петък, 23 Юни 2017, 13:28
Frognews
0| 20127 |03.03.2017

Яжте млечни продукти с витамин D, съветват учени

.
Американски учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти - към приема им задължително трябва да прибавим и витамин D. Порталът цитира публикация на специалисти от Харвардския университет в специализираното издание ”The Journal of Nutrition”.

Експертите отчитат факта, че консумацията на мляко и на млечни продукти, като сирена, кашкавали и кисело мляко в зряла възраст, намалява загубата на плътността на костната тъкан. Това е най-видимо в областта на бедрата и на гръбначния стълб. Ефектът е още по-добър, ако хората от споменатата възрастова група приемат успоредно с тези продукти и добавки, съдържащи витамин D, допълва БТА.

 

Тези биологично активни вещества стимулират усвояването на калция, съдържащ се в млякото и продуктите на негова основа. Този елемент е една от главните градивни структури на костната тъкан. Специалистите са убедени, че съчетаният прием на витамин D с млечни продукти може да подобри качеството на живота на над десет милиона американци на възраст над 50 години. Те са диагностицирани с остеопороза - заболяване, характерно с ниската маса на костната тъкан.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Какво да ядем и какво да избягваме в жегите 0| 3651 |22.06.2017 . Няма опасност от повишаване цената на хляба 1| 5261 |17.06.2017 . Фирми нарушават стандарта на опаковките за кисело мляко 0| 5527 |16.06.2017 . Крутони и сосове повишават калориите в салатите 0| 4597 |14.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах