Реклама / Ads
0| 21782 |03.03.2017 ХРАНА И ВИНО

Яжте млечни продукти с витамин D, съветват учени

.
Американски учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти - към приема им задължително трябва да прибавим и витамин D. Порталът цитира публикация на специалисти от Харвардския университет в специализираното издание ”The Journal of Nutrition”.
 

Експертите отчитат факта, че консумацията на мляко и на млечни продукти, като сирена, кашкавали и кисело мляко в зряла възраст, намалява загубата на плътността на костната тъкан. Това е най-видимо в областта на бедрата и на гръбначния стълб. Ефектът е още по-добър, ако хората от споменатата възрастова група приемат успоредно с тези продукти и добавки, съдържащи витамин D, допълва БТА.

 

Тези биологично активни вещества стимулират усвояването на калция, съдържащ се в млякото и продуктите на негова основа. Този елемент е една от главните градивни структури на костната тъкан. Специалистите са убедени, че съчетаният прием на витамин D с млечни продукти може да подобри качеството на живота на над десет милиона американци на възраст над 50 години. Те са диагностицирани с остеопороза - заболяване, характерно с ниската маса на костната тъкан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9491 |27.07.2016 Мамят ни в грамажа на продуктите като се включва опаковката . 1| 10307 |08.06.2016 Замразените продукти в хляба-алтернатива на химията . 0| 8254 |23.10.2015 Дюлята - витаминната есенна бомба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads