Петък, 20 Октомври 2017, 06:28
Frognews
1| 8450 |08.06.2016

Замразените продукти в хляба-алтернатива на химията

.
Според доклад на Института за икономически изследвания към БАН хлябът, който консумираме, масово бил от замразени заготовки.
Информацията е малко преиначена. Буквално думите ни бяха, че около 22% от хляба е от хлебопекарни смеси и замразени заготовки. Последните са под 0,002%. Става въпрос за скъпи и вкусни хлябове и не е проблем, защото това не е месо, заяви по НТВ доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания.

 

Замразените продукти в хлебопроизводството са алтернатива на химията, която иначе трябва да бъде вложена в хляба, за да може той да бъде пресен, вкусен и свеж, обясни Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

 

Тя поясни, че няма внос на замразени хлебчета, а на заготовка – например замразена или охладена мая.

 

Всички пшенични хлябове се произвеждат единствено и само от българска суровина, каза още Мариана Кукушева.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Цената на млечните продукти скочи с 10 на сто от миналата година 0| 2588 |16.10.2017 . Натуралният сок у нас е със 150% по-скъп от Германия 2| 2866 |16.10.2017 . Яжте за здраве всеки ден броколи или карфиол 0| 3264 |14.10.2017 . Пет интересни свойства на доматите 0| 3795 |12.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах