Реклама / Ads
Frognews
1| 9179 |08.06.2016

Замразените продукти в хляба-алтернатива на химията

.
Според доклад на Института за икономически изследвания към БАН хлябът, който консумираме, масово бил от замразени заготовки.
Информацията е малко преиначена. Буквално думите ни бяха, че около 22% от хляба е от хлебопекарни смеси и замразени заготовки. Последните са под 0,002%. Става въпрос за скъпи и вкусни хлябове и не е проблем, защото това не е месо, заяви по НТВ доц. Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания.

 

Замразените продукти в хлебопроизводството са алтернатива на химията, която иначе трябва да бъде вложена в хляба, за да може той да бъде пресен, вкусен и свеж, обясни Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

 

Тя поясни, че няма внос на замразени хлебчета, а на заготовка – например замразена или охладена мая.

 

Всички пшенични хлябове се произвеждат единствено и само от българска суровина, каза още Мариана Кукушева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. ”Галъп”: Българинът продължава да си обича домашарката и лютеницата 0| 2594 |16.10.2019 . Турски сладкари направиха торта с ядливо злато 0| 2569 |16.10.2019 . В Радомир отбелязват празника на бозата 0| 3279 |12.10.2019 . Вписват ямболската гроздова ракия като географско означение за спиртна напитка 0| 3378 |09.10.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ