Плодово-зеленчуков чипс и смокиново кафе ”сервираха” на екофестивала в Садово
Младите хора са най-силно отворени към новостите и това е причината тази година на изложението в Садово средната възраст на участниците да е 25-30 години.
"Първоначално това тръгна малко на шега като един студентски проект, но след това видяхме, че пазарът в България е отворен за такъв тип иновации, хората осъзнават важността на здравословното хранене, на по-екологичното мислене, заяви пред БНТ Александра Нисимова - производител на био храни.
Младите биотехнолози използват остатъчния продукт от направата на плодово-зеленчукови сокове на други производители. След преработката те правят чипс, който съдържа половината от витамините на плодовете и 90 процента фибри.
Изложителите в Садово очакват държавата да им помогне като подпомогне достъпа на подобни български иновативни продукти до училищните закусвални. И освен прясно мляко и свежи плодове децата да получават енергия от здравословни десерти и полезен чипс с цвекло и моркови.
Моля, подкрепете ни.