Сряда, 17 Октомври 2018, 11:45
Frognews
0| 4779 |26.05.2018

Плодово-зеленчуков чипс и смокиново кафе ”сервираха” на екофестивала в Садово

.
Източник: БГНЕС
Фестивал на екологичната храна в Садово. За втора поредна година посетителите опитаха плодово-зеленчуков чипс, смокиново кафе, десерти от сушено плодове и сурови ядки, а идеята е да има все повече чисти и натурални продукти без изкуствени добавки.

Младите хора са най-силно отворени към новостите и това е причината тази година на изложението в Садово средната възраст на участниците да е 25-30 години.

 

"Първоначално това тръгна малко на шега като един студентски проект, но след това видяхме, че пазарът в България е отворен за такъв тип иновации,  хората осъзнават важността на здравословното хранене, на по-екологичното мислене, заяви пред БНТ Александра Нисимова - производител на био храни.


Младите биотехнолози използват остатъчния продукт от направата на плодово-зеленчукови сокове на други производители. След преработката те правят чипс, който съдържа половината от витамините на плодовете и 90 процента фибри.

 

Изложителите в Садово очакват държавата да им помогне като подпомогне достъпа на подобни български иновативни продукти до училищните закусвални. И освен прясно мляко и свежи плодове децата да получават енергия от здравословни десерти и полезен чипс с цвекло и моркови.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Норвежката сьомга достигна рекордни цени 0| 4612 |25.05.2018 . Ягодите и черешите рязко поевтиняха 0| 5501 |21.05.2018 . СЗО: Децата в България са на пето място по затлъстяване в Европа 0| 4145 |19.05.2018 . 200 готвачи правят скара от 36 000 кг месо 0| 4374 |13.05.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах