Цветни козуначени изкушения от „Двете фукли”
В дъждовни дни си е истински майсторлък да угодиш на невлаголюбивото козуначено тесто, продължава експертът на сладки изкушение.
Всяка година асортиментът на „Двете фукли” се обогатява. Сред козуначените пълнежи тази година има избор между бял, млечен и натурален шоколад; карамел, ядки и портокалови корички; с пудинг и кокосови стърготини; с локум; с пудинг, лешникова паста и захаросани лешници; стафиди, портокалови корички, шоколад, ядки, маков пудинг. Всички козунаци са без бои и консерванти. Освен това, ако сред предлаганите не намерите своя, фуклите са готови да угодят и на най-капризните желания. Здравословните сладкиши също заемат основно място в менюто. Има съобразен асортимент, както за хора с непоносимост към глутен, така и за диабетици.
Особено са харесвани и фибрите. За здравословно хранене навсякъде се говори, и това действително е важно, заболяванията са много, на мнение е Силвия. Възможно е да се направи сладкиш и без печене, изцяло съобразен с изискванията на веганите. Може да се направи и бадемово мляко от ядката. Използваме сушени плодове, мед. Не поддържаме на витрината си такива сладкиши, но има търсене и ги приготвяме по поръчка, разказва за богатия асортимент Силвия Петкова.
Сред клиентите си имаме деца с непоносимост към млечните протеини, които са отраснали с нашите торти, специално приготвени за тях за всеки рожден ден. Винаги имаме и готов сладкиш зад витрината, който можем да предложим на хора с непоносимост към глутен. Всички останали сладкиши също могат да бъдат приготвени, само че при предварителна заявка.
Повече от 18 години тя работи с почти изцяло един екип. Отговорностите за сладкарския бизнес Силвия си поделя поравно с брат си – Валентин Лазаров, който се занимава с машините, доставките и мениджмънта. А тя е спокойна, че има сродна душа, на която винаги може да се довери. Противно на хорските вярвания, че с роднини бизнес не се прави, тя от личен опит се е уверила в максимата, че кръвта вода не става.
Моля, подкрепете ни.