Сряда, 12 Декември 2018, 08:35
Frognews
0| 5125 |04.01.2018

Учени предупреждават, че колбасите крият риск от рак

.
Източник: БГНЕС
Учените установиха, че употребата на обработени меса е свързана с повишен риск от възникване на злокачествени тумори.
Специалисти от университета в Глазгоу проведоха изследване, в което участваха 260 жени на средна възраст. Специалистите констатирали, че дневният прием дори на 9 грама обработено месо увеличава вероятността от развитие на рак на гърдата с 15%, пише в. „Метро”, цитиран от БТА.

Това количество е равностойно на три резенчета бекон или на два кренвирша за седмица. Отбелязва се, че опасността идва именно от обработения продукт.

При предишно изследване на СЗО беше установено, че консумацията на 50 грама обработено месо дневно повишава риска от колоректални тумори с 18%.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Проф. Аврамов за Фрог: Протестите на учените засега спират 1| 3166 |03.01.2018 . Техническият учебен център на ЧЕЗ отвори врати за ученици 0| 3074 |29.12.2017 . Арестуваха учител за блудство с ученичка 0| 3123 |22.12.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах