Реклама / Ads
0| 6377 |04.01.2018 ХРАНА И ВИНО

Учени предупреждават, че колбасите крият риск от рак

.
Източник: БГНЕС
Учените установиха, че употребата на обработени меса е свързана с повишен риск от възникване на злокачествени тумори.
 
Специалисти от университета в Глазгоу проведоха изследване, в което участваха 260 жени на средна възраст. Специалистите констатирали, че дневният прием дори на 9 грама обработено месо увеличава вероятността от развитие на рак на гърдата с 15%, пише в. „Метро”, цитиран от БТА.

Това количество е равностойно на три резенчета бекон или на два кренвирша за седмица. Отбелязва се, че опасността идва именно от обработения продукт.

При предишно изследване на СЗО беше установено, че консумацията на 50 грама обработено месо дневно повишава риска от колоректални тумори с 18%.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4721 |03.01.2018 Проф. Аврамов за Фрог: Протестите на учените засега спират . 0| 4428 |29.12.2017 Техническият учебен център на ЧЕЗ отвори врати за ученици . 0| 4436 |22.12.2017 Арестуваха учител за блудство с ученичка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads