2|
8447
|27.05.2015
ХРАНА И ВИНО
Вижте опасните храни след претопляне
Някои от най-консумираните храни могат да нанесат определени щети върху организма ни след термична обработка. За да се възползваме максимално от полезните свойства на храната, ние трябва да я консумираме на момента или да избягваме повторното й затопляне, тъй като то може да се окаже вредно за нашето здраве, пише framar.bg.
Цвекло
Съдържанието на нитрати в цвеклото е полезно за човешкия организъм, с изключение на моментите, в които този натурален продукт преминава през топлинна обработка.
Пиле
Високото ниво на протеини в пилешкото месо може да причини проблеми с храносмилането, ако продуктът се затопли 1-2 дни след приготвянето му. Ако наистина желаете да консумирате ястието, най-добре е то да бъде охладено.
Картофи
Колкото по-дълго време престояват картофите, толкова повече тяхната хранителна стойност намалява, което в крайна сметка може да превърне ястието в токсично за организма.
Гъби
Гъбите винаги трябва да се консумират след приготвянето им, тъй като съставът на протеините в тези натурални продукти може да се измени и да доведе до проблеми с храносмилането.
Спанак
Повторното затопляне на спанака е опасно, поради високото количество на нитрати в него, които могат да доведат до канцерогенеза.
Яйца
Яйцата стават токсични, когато са изложени на висока температура. Вие трябва да отбягвате повторното затопляне на варени или бъркани яйца, тъй като консумацията им може да се отрази на стомаха ви.
Целина
Целината не бива да се претопля, също както спанака, тъй като тя съдържа високо количество нитрати. Този натурален продукт се добавя предимно към супи и други ястия и в случай че вие искате да ги консумирате топли, е нужно да премахнете съответния зеленчук от тях преди обработка.
Ряпа
Ряпата съдържа високо количество нитрати, които могат да се окажат вредни за здравето, ако продуктът се консумира непосредствено след повторното му претопляне. Следващият път, в който отидете към хладилника, с цел да си претоплите нещо за ядене, погледнете списъка с неподходящи храни, за да направите услуга на храносмилателната си система, като я защитите от "прегряване".
Съдържанието на нитрати в цвеклото е полезно за човешкия организъм, с изключение на моментите, в които този натурален продукт преминава през топлинна обработка.
Пиле
Високото ниво на протеини в пилешкото месо може да причини проблеми с храносмилането, ако продуктът се затопли 1-2 дни след приготвянето му. Ако наистина желаете да консумирате ястието, най-добре е то да бъде охладено.
Картофи
Колкото по-дълго време престояват картофите, толкова повече тяхната хранителна стойност намалява, което в крайна сметка може да превърне ястието в токсично за организма.
Гъби
Гъбите винаги трябва да се консумират след приготвянето им, тъй като съставът на протеините в тези натурални продукти може да се измени и да доведе до проблеми с храносмилането.
Спанак
Повторното затопляне на спанака е опасно, поради високото количество на нитрати в него, които могат да доведат до канцерогенеза.
Яйца
Яйцата стават токсични, когато са изложени на висока температура. Вие трябва да отбягвате повторното затопляне на варени или бъркани яйца, тъй като консумацията им може да се отрази на стомаха ви.
Целина
Целината не бива да се претопля, също както спанака, тъй като тя съдържа високо количество нитрати. Този натурален продукт се добавя предимно към супи и други ястия и в случай че вие искате да ги консумирате топли, е нужно да премахнете съответния зеленчук от тях преди обработка.
Ряпа
Ряпата съдържа високо количество нитрати, които могат да се окажат вредни за здравето, ако продуктът се консумира непосредствено след повторното му претопляне. Следващият път, в който отидете към хладилника, с цел да си претоплите нещо за ядене, погледнете списъка с неподходящи храни, за да направите услуга на храносмилателната си система, като я защитите от "прегряване".
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads