Реклама / Ads
0| 7579 |30.01.2016 ЛАЙФ СТАЙЛ

Виртуозно! Печена фритата с нахут и розмарин

.
Нахутът е богат на фибри и протеини, които имат нисък гликемичен индекс. Тази мощна комбинация ни предпазва от трупането на излишни килограми. Намалява нивата на лошия холестерол и в него не се съдържа глутен.
 
Печена фритата с нахут и розмарин е сред най-вкусните ястия с нахут. Ето как да си го приготвите:

Продукти:

2 стръка розмарин
1 скилидка чесън на ситно
400 г изцеден нахут от консерва
4 яйца
100 г настърган пармезан или друг твърд кашкавал
20 г олио

Начин на приготвяне:

1. Затоплете предварително грила.
2. Затоплете олиото и сложете розмарина и чесъна за около 30 секунди в тигана. Добавете нахута и гответе още 30 секунди.
3. Разбъркайте леко яйцето с пармезана. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Прибавете яйчената смес към останалите продукти и бъркайте, докато се получи полутвърда маса. Сложете фритатата в грила за около 2 мин.

Ако искате фритата да стане по-пикантна, добавете малко чили сос, когато овкусявате със солта и черния пипер.


Печена фритата с нахут и розмарин

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2572 |09.12.2025 Звезда от "Сексът и градът" се омъжи на 69 години . 1| 4522 |24.11.2025 Фреди е мъртъв, да живее Фреди . 1| 5832 |23.10.2025 Модел от OnlyFans задържан след въоръжен обир . 0| 5664 |20.10.2025 ChatGPT: скоро и с еротични умения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads