Реклама / Ads
0| 3599 |25.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

839 млн. лв. инвестиции във ВиК мрежата според програмата на Хекимян за София

.
Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян
„Готов съм да се уча и да приемам идеи от бранша. Работим със сериозен екип, а стандартите за качество са нещо, което залагаме като наш основен приоритет при изпълнението на проектите. Контролът, който искат гражданите от нас, ще е основният ни фокус. Важно е строителството и работата за София да не спират. Изграждането на 75 км нова ВиК мрежа е това, което можем да направим. То е инвестиция в кварталите, коментира в изявите си по темата „Градоустройство“, в частта за ВиК строителството, кандидатът за кмет на София Антон Хекимян.
 

Важно е да се отбележи, че инвестицията в столичните квартали, според управленската програма на Хекимян, включва и план за цялостното възстановяване на улиците по местата, на които ще се изгражда нова канализация.

 

Тези нови 75 км мрежа обхващат водоснабдителната и канализационна инфраструктура в кварталите Овча купел, Горна баня, Илиянци, Бенковски, Орландовци, Димитър Миленков, Абдовица, Левски В; вилните зони „Американски колеж“ и „Горна баня“; местностите „Киноцентър“, „Врана-Герман“, „Къмпинг Врана", „НПЗ Искър - Север“, „НПЗ Искър - Юг“; селата Лозен и Герман; както и отвеждащ канал през квартал Кръстова вада - Запад. Проектът е на стойност 200 млн. лв. и ще бъде предложен за финансиране по новата оперативна програма „Околна среда“.

 

В управленската си стратегия за следващия четиригодишен мандат в София, от ГЕРБ напомнят, че се довършва и нова стокилометрова ВиК мрежа в Кръстова вада-Изток, Симеоново, Драгалевци, Суходол, Обеля, Бенковски, в Нови Искър, Банкя и село Иваняне.

 

Антон Хекимян поема ангажимент, че реализацията на проектите за изграждане на канализация ще е сред водещите му приоритети за развитието на София. Той дава и пример с конкретната ситуация по отношение на квартал Бенковски по тази сериозна тема:

 

„Стопирането на европейските програми в последните две години забави готови проекти в северните територии. Изграждането на канализация в квартал Бенковски има пълна проектна готовност и жителите му очакват бързи мерки, за да се спрат наводненията, предизвикани от липсата на канализация за дъждовната вода“.

 

Кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС казва още, че преди година четири ВиК софийски проекта: за Панчарево – Кокаляне, Кремиковци – Сеславци, Волуяк и Ботунец, на обща стойност 250 млн. лв., са били изключени от Плана за възстановяване, като на тяхно място била възникнала идеята за изграждането на завода за батерии. „Този имагинерен завод беше изваден от Плана като неосъществим. Софиянци заслужават отговор защо проекти бяха зачеркнати, без да има никаква готовност за други“, задава въпроси бившият журналист.

 

По темата с ВиК инфраструктурата в столичния град политическото представителство на Антон Хекимян заявява, че е осигурило 639 млн. лв. за инвестиции в изграждането на водопроводи, канализация, съоръжения и фотоволтаични инсталации от концесионера на ВиК активите –„Софийска вода“.

 

ГЕРБ информират и за завършването на модернизацията на станцията за пречистване на отпадни води „Кубратово“. Работата по този проект включва изграждането на допълнително съоръжение, подобряващо екологията с намаляване на фосфора и азота в утайките, и същевременно превръщащо станцията в изцяло независима енергийно.

 

Постигането на такава 100% енергийна независимост на ВиК системата на Столична община е осъществима цел.

 

„Големите инфраструктурни проекти на София трябва да продължат, а ние сме единствените, които могат да гарантират това“, категоричен е в предизборните си изяви Антон Хекимян. „Така се създават условия за нови инвестиции и по-добра среда на живот“, обяснява кандидатът за поста на столичен кмет от коалицията ГЕРБ-СДС.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3831 |25.10.2023 Васил Терзиев: София трябва да бъде управлявана от хора, които я обичат . 0| 3580 |25.10.2023 Пенчо Милков: Ще работим активно за благоустройството на малките населени места от община Русе . 0| 3690 |24.10.2023 Ваня Григорова: Добро решение за хората с увреждания е да им дадем възможност да работят в общински предприятия . 0| 3682 |24.10.2023 ЦИК: Инсталирането на софтуера на машините за гласуване трябва да приключи в петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads