Реклама / Ads
0| 3848 |10.10.2023 МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Хекимян: Трябва да подпомагаме всички млади хора в София, които искат да се развиват в ИТ сектора

.
"Трябва да подпомагаме всички млади хора, които искат да се развиват в сектора на Информационните технологии, защото там е истинската добавена стойност за икономиката на града и държавата. София трябва да продължи да бъде хъб за образование, наука и иновации". Това заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ Антон Хекимян.
 

"ИТ секторът е най-бързо развиващият се в България и трябва да го подпомогнем в намирането на кадри. За целта Столична община може да се ангажира със създаването на специализирано ИТ училище в партньорство с бизнеса. Има подобен работещ модел в Бургас, който ще проучим и приложим. Най-малкото общината може да подпомогне развитието на успешния модел на ТУЕС", допълни той в рамките на среща с аасоциации от ИТ сектора - БАИТ, БАСКОМ, БРАИТ, ИКТ клъстер. В срещата взе участие и Любомир Минчев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ-СДС.

 


.


"Хората, ангажирани в ИТ сектора, са активни в обществен план. Вие сте проактивни, не се занимавате само с бизнеса си, но се интересувате от развитието на средата, създавате и подкрепяте мислещи граждани, с активни обществени позиции и това е ценно за обществото", посочи още кандидатът за стличен кмет.


"Много се говори за дигиталния двойник на София - честно трябва да се каже: много от тези процеси вече са стартирали в Столична община, но това изисква огромен ресурс и той е не само финансов. За да се направи, е нужно да се събират и да се натрупат огромно количество данни", коментира Хекимян.


"Пътувайки с градски транспорт, виждате колко лесно се случва това- допирате само банковата си карта. Около 70 000 пътувания на ден отчита системата с банкова карта. Това е огромно улеснение за софиянци. За мен дигитализацията означава бързина и ефективност, помощ за хората и най-вече повече ефективност в работата на общинската администрация. Когато има дигитална следа, корупцията вирее много трудно. Целта ни е да няма разнасяне на хартия, разкарване на хората от гише на гише, искане на пари под масата", посочи още той. 

 

"Всичко, което може да се дигитализира, трябва да се дигитализира. А което не може, трябва да се направят законодателни промени, така че да може", посочи Любомир Минчев, кандидат за общински съветник от ГЕРБ-СДС и допълни:


"Ще създадем Тинк-Танк/Център за идеи, за да сме в постоянен диалог с ИТ бизнеса, защото той е двигател на местната икономика. Срещите ни ще бъдат регулярни – на всеки три месеца, за да се държим информирани в процесите. Ще продължим работата по това общината да се свърже с държавния дигитален облак, което ще дигитализира над 50 услуги, вкл. адресната регистрация".

 

"София не е град, София е столица. Софийският кмет е четвъртият човек в държавата. Половината от икономиката е в София, повече от 65%. Това население може да бъде мобилизирано да изисква. Вие имате възможност да поставяте теми, които да бъдат разисквани. Едно е да се шеф на голяма фирма или председател на асоциация, но от трибуната, която се намирате вие можете да направите промяна от съвсем друго естество. Именно затова ще имате подкрепа от наша страна", посочиха представители на ИТ асоциациите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3906 |09.10.2023 Пенчо Милков: Задачата пред Русе е след 4 години обществото ни да бъде по-гордо, обединено и устойчиво пред външните въздействия . 0| 4336 |09.10.2023 Васил Терзиев: София има огромен потенциал като туристически център и ние ще го развием . 0| 3855 |09.10.2023 Събития от презицборната кампания на МК "БСП за България" в София на 10 октомври . 5| 3920 |09.10.2023 Ваня Григорова: Опонентите ми истеризираха темата за паметника, за да не говорят по същество за проблемите на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads